NB I: Majdnem elszórakozta előnyét a Kövesd a nagyot küzdő Paks ellen - videó

Sima mezőkövesdi sikernek indult, ám szoros mérkőzés lett a Paks elleni bajnokiból, amelyen két bombagól is született.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 29., szombat 22:21
Sima mezőkövesdi sikernek indult, ám szoros mérkőzés lett a Paks elleni bajnokiból, amelyen két bombagól is született.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 29., szombat 22:21

Az első helyzetre a kilenc percet kellett várni, ekkor Serder Serderov kapott labdát a paksi kaputól hét méterről, ám lövése Holczer lábáról Osváthra pattant, onnan pedig jócskán a kapu fölé. A 17. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Egy bal oldali szöglet után Lakveheliani fejelte le lövésre a labdát Berecznek, aki állítgatás nélkül 18 méterről vette be Holczer kapuját.

A kapott gól után kis híján egyenlített a Paks, azonban Bertus középre adása után Ádám fejelt mellé. Majd a 35. percben Szabó életerős beadása után Böde csúsztatott mellé. Két perc múlva már újabb gólt szerzett a vendég csapat. Besirovic ívelte át a labdát Eperjesinek és Cserivel játszott össze, a kövesdi középpályás 22 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot. A félidő zárásaként Bertus szöglete után Szabó fejese szállt mellé.

A második játékrészben sokáig nem történt semmilyen említésre méltó momentum, kisebb lehetőségek adódtak a kövesdiek előtt. Egy óra elteltével cserékkel frissített csapatán a hazaiak vezetőedzője, Osztermájer Gábor, amelynek meglett az eredménye. A 65. percben Balogh ívelése után Böde két kövesdi védőt megelőzve hat méterről a bal sarokba csúsztatott, így újra nyitottá vált a mérkőzés. A hajrában a tolnaiak az utolsó percig mindent elkövetettek az egyenlítés érdekében, ehhez a 78. percben jártak a legközelebb. Szélpál jobb oldalról elvégzett szögletét Lenzsér hat méterről a jobb kapufára fejelt.

A 83. percben egy büntetőgyanús helyzetet láthattunk, hiszen Böde esett el a tizenhatoson belül két mezőkövesdi védő között, Káprály játékvezető sípja néma maradt. Az utolsó percekben sorra jöttek a paksi helyzetek, azonban újabb találat nem született, így a vendégeké lett a három pont.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 3. forduló

Paksi FC-Mezőkövesd 1-2 (Böde 65., ill. Berecz 17., Cseri 37.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Paksi FC: Holczer - Szabó J. (Kulcsár 75.) Lenzsér, Szélpál, Osváth - Bertus, Balogh, Windecker (Hahn 56.), Bognár - Böde, Ádám M. (Nagy R. 56.)

Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Nesterov, Katanec, Lakveheliani - Karnyicki - Cseri (Jurina 81.), Szeles (Guzmics 64.), Berecz Zs., Besirovic - Serderov (Vajda 60.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz