Bajnokságon belülről igazolhat a Real Madrid, újabb MU-játékos mehet az Interbe – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2019. december 16., hétfő 21:29
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 16., hétfő 21:29

ANGLIA

Manchester United: Jövő nyáron nagy valószínűség szerint távozik a klubtól Ashley Young, akinek a most futó szezonja már a kilencedik az MU-nál. A szélső szerződése lejár, a hosszabbításra pedig nem igazán van esély. (Evening Standard)

Arsenal: A hétfői nap folyamán a londoni klub képviselői megkezdték a tárgyalásokat a Manchester Cityről, hogy megszerezzék Pep Guardiola asszisztensedzőjét, Mikel Artetát, akit Unai Emery utódjának akarnak. Sky Sports)

Chelsea: A Bordeuax 20 éves támadóját, Josh Maját igazolná le a londoni együttes. A korábban a Sunderlandnél is megforduló játékos öt gólnál jár 16 francia élvonalbeli meccsen a mostani szezonban. (90min.com)

Szintén kiszemelt a Bayer Leverkusen szélsője, Leon Bailey, aki három gólnál jár a Bundesliga 2019/2020-as idényében. (Telegraph)

Everton: A klublegenda, Duncan Ferguson ugyan remek eredményeket produkált a csapat élén megbízott vezetőedzőként az elmúlt hetekben, ám a Sky Sports úgy értesült, hogy a nemrégiben a Napolitól menesztett Carlo Ancelottival hétfőn megegyezett a liverpooli klub. (The Guardian) Időközben az Everton hivatalos oldalán megerősítette, hogy Ferguson fog még a szerdai Ligakupa-mérkőzésen is a kispadon ülni a Leicester ellen.

Leicester: A Hull City támadóját, Jarrod Bowent igazolná le a Premier League-ben remeklő Leicester, amely 10 millió eurót fizethet a másodosztályú klubnak. Bowen már 15 gólnál jár a 22 bajnokin. (Leicester Mercury)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: Remek teljesítményt nyújt a Borussia Dortmundnál kölcsönben lévő szélső hátvéd, Achraf Hakimi, akit ugyan két évre adott kölcsön a madridi klub, ám Zinédine Zidane vezetőedző kérésére már jövő nyáron visszarendelhetik. (Sport)

Már januárban megszerezhetik a Valencia szélsőjét, Ferran Torrest. A 19 éves játékos szerződése 2021 nyarán jár le a "Denevéreknél", piaci értékét 20 millió euróra becsüli a Transfermarkt. (AS)

Sevilla: Távozhat télen a fél évvel ezelőtt szerződtetett szélső, Lucas Ocampos, akiért a Bayern München érdeklődik. (Di Marzio)

OLASZORSZÁG

AC Milan: A West Brom 19 éves védője, Nathan Ferguson az olasz klub kiszemeltje. (The Sun)

Napoli: A Tottenham mellett a nápolyiak is vinnék a Club Brugge középpályását, Sofyan Amrabatot, aki jelenleg a Hellas Veronánál játszik kölcsönben. (Calciomercato)

Inter: Nyáron is szóba hozták a milánóiakkal a Manchester United középpályását, Nemanja Maticot, akit januárban is megpróbálnak elcsábítani. Romelu Lukaku és Alexis Sánchez után így újabb MU-játékos jöhet a milánóiakhoz.(Telegraph)

Lecce: Leigazolták a korábban a Bayer Leverkusennél és a Mainznál is szereplő jobbhátvédet, Giulio Donatit, aki szabadon igazolható volt.

VILÁGFOCI

Bayer Leverkusen: A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata szerződtette a River Plate argentin irányítóját, Exequiel Palaciost. A német klub hétfői bejelentése szerint a 21 éves, négyszeres válogatott játékos szerződése január 1-jén lép életbe, és 2025 júniusáig érvényes. Simon Rolfes sportigazgató szerint régóta figyelték Palacios játékát, amely "igazán meggyőző volt". A középpályás vezérletével a River Plate múlt pénteken megnyerte az argentin kupát, az volt a játékos utolsó mérkőzése eddigi csapatában, amelyben 77 találkozón szerepelt. Sajtóértesülés szerint a Leverkusen 22 millió eurót fizetett a játékjogáért. (MTI)

PSV: A csapat várakozáson aluli szereplése miatt menesztette Mark van Bommel vezetőedzőt a PSV Eindhoven labdarúgóklub. A holland egyesület egy nappal azután jelentette be a tréner távozását, hogy az együttes 3-1-re kikapott a Feyenoord vendégeként, és a tabella negyedik helyezettjeként már tízpontos hátrányban van az éllovas Ajax, illetve az Alkmaar mögött. Az Európa-ligában az eindhoveniek a csoportkör után búcsúztak. Toon Gerbrands sportigazgató közölte, ez a teljesítmény messze elmarad attól, amit a PSV-nél elvárnak. A vezetőedzőként tavaly júniusban debütált, 42 éves Van Bommel előzőleg az ausztrál válogatottnál apósa, Bert van Marwijk szövetségi kapitány segítőjeként dolgozott. A világbajnoki ezüstérmes, 79-szeres válogatott középpályás 1999 és 2005 között, majd a 2012/13-as szezonban az eindhoveni csapatban szerepelt, emellett megfordult az FC Barcelonánál, a Bayern Münchennél és az AC Milannál is. (MTI)

Omán: Menesztették posztjáról Erwin Koemant, az ománi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután csapata csalódást keltően szerepelt a Golf Kupán. A ománi együttes címvédőként vágott neki a regionális tornának, de végül nem jutott be a kieséses szakaszba, rosszabb gólkülönbségével lemaradt az elődöntőről. Koeman, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatottat irányította, idén februárban váltotta honfitársát, Pim Verbeeket az ománi kapitányi poszton. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz