A brazil és az argentin labdarúgó-válogatott is házigazdaként nyert a dél-amerikai világbajnoki selejtező csütörtöki játéknapján. Az éllovas Brazília Manausban 4-1-re múlta felül Uruguayt, míg a második helyezett Argentína Buenos Airesben Lautaro Martínez találatával bizonyult jobbnak Perunál.

A lefújást követően Lionel Messi a közösségi oldalán értékelte a találkozót, a posztjában pedig kritizálta a brazil Wilton Sampaio játékvezető is, aki a 65. percben igencsak vitatható tizenegyest ítélt Perunak, ezt azonban elhibázták a vendégek.

– Kemény meccs volt, nehéz volt játszani. Nagyon szeles volt az idő, ők pedig mindannyian hátul voltak, kevés helyet hagyva nekünk. Ez a bíró minden alkalommal ugyanezt csinálja, amikor a mi meccsünkön fúj. Talán szándékosan csinálja. De a lényeg a három pont, ami közelebb visz minket a célunkhoz – írta az Instagramon Messi.

Az őket követő sűrű középmezőnyben egymást követő második győzelmét aratta Chile és Bolívia, a harmadik és a kilencedik helyezett csapatot mindössze hat pont választja el, miközben a sorozatból még hat kör van hátra.

Vb-selejtezők, Dél-Amerika, 12. forduló

Bolívia–Paraguay 4-0 (Ramallo 21., Villaroel 53., Abrego 84., R. Fernández 94.)
Kolumbia-Ecuador 0-0
Argentína–Peru 1-0 (L. Martinez 43.)
Chile–Venezuela 3-0 (Pulgar 18., 37., Bereton 73.)
Brazília–Uruguay 4-1 (Neymar 10., Raphinha 18., 58., Gabriel Barbosa 83., ill. L. Suárez 77.)

Így nyertek az argentinok

Így nyertek a brazilok

A csoport állása

Standings provided by SofaScore LiveScore