“Magyarország a végletekig elment, de nagyszerű teljesítményt nyújtottak a Titánok” – olvasható a Libertas oldalán, amely említést tesz a hideg időjárásról, bár kissé túlzóan azt írja, hogy ” a mérkőzést sarkvidéki klímában játszották Budapesten, 15 ezer néző előtt, a környezet felmelegítéséről pedig a rendkívül hangos hazai szurkolók gondoskodtak.”

A portál megjegyzi, hogy Marco Rossi a kezdőbe jelölte Szoboszlait, aki a “jelenlegi magyar generáció legfényesebb csillaga”, mindössze 323 másodperc kellett ahhoz, hogy megmutassa, mire képes. “Hidegzuhany volt ez a Titánok számára”, akik egy kiváló, labdabirtoklás nélküli fázisban voltak, és a széleken jól kontrollálták az ellenfelük támadásait. A portál pozitívumként például azt is kiemelte, hogy a vendégek az első félidő záró szakaszában három egymást követő szöglet után is rendezetten és higgadtan védekeztek, és összességében is csak négy kaput eltaláló lövése volt a magyaroknak az első félidőben, ami a szempontjukból a jó játéknak volt betudható.

A második félidővel kapcsolatban megjegyezték, hogy San Marino jó munkát végzett a labda elleni játékban, és Magyarország nehezen talált helyet a gólhelyzetek kialakításához. “San Marino védekezése tankönyvi volt, olyannyira, hogy a második félidőben alig tudott veszélyes lenni a magyar csapat” – írják. Annak ellenére, hogy Szoboszlai és Vécsei újabb gólja végül 4-0-ra alakította a végeredményt, a portál szerint a vendégeken egyértelműen látszott a rendezettség, és kiemelik azt is, hogy 61 percen keresztül nem kaptak gólt.

“Szoboszlai feltalálta magát, Magyarország 4-0-ra verte San Marinót” – írja az RTV San Marino, amely szintén az RB Leipzig játékosát dicsérte, ahogyan említik, “ő volt a show sztárja”. Megjegyezték, hogy San Marinónak a mérkőzés elején és végén volt több kihagyása, de a többi részében meccsben voltak a magyarokkal. Azt írják, hogy a meccs a lehető legrosszabb módon kezdődött számukra, hiszen a magyarok erősen indítottak, ám ezt követően jól tartotta magát a Varrella-legénység. Végül négy lett közte, de “San Marino emelt fővel távozott”.

Rossi: “Reménykedünk, hogy lesznek még újabb Szoboszlaik” – ez volt a lehető legjobb módja a búcsúnak