Az Arsenal nyerte az idény első nagy angol trófeáját – videó

Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol szuperkupát (Community Shield), miután a szombati, londoni mérkőzésen 11-esekkel legyőzte a bajnok Liverpoolt.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 29., szombat 19:36
Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol szuperkupát (Community Shield), miután a szombati, londoni mérkőzésen 11-esekkel legyőzte a bajnok Liverpoolt.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 29., szombat 19:36
Arsenal-Liverpool 1-1 - büntetőkkel: 5-4

Az üres Wembley Stadionban rendezett találkozón az Ágyúsok gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang szerezte az első gólt a 12. percben, s egészen a 73. percig ki is tartott az előny. Ekkor góllá érett a liverpooli fölény, a japán légiós, Minamino Takumi egyenlített.

Mivel a rendes játékidőben nem esett több találat, jöhettek a 11-esek. Az Arsenal részéről mindenki biztos lábbal talált be, a Vörösöktől azonban a harmadik párban a fiatal csatár, a 20 éves Rhian Brewster hibázott, s ez döntőnek bizonyult. Az utolsó 11-est Aubameyang értékesítette.

Érdekesség, hogy a Liverpool tavaly is büntetőkkel kapott ki a szuperkupában, akkor a Manchester Cityvel szemben maradt alul így.

Az Arsenal az előző szezont trófeával zárta (FA Kupa), az új idényt pedig trófeával nyitotta. (MTI)

Összefoglaló

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz