Storck: Rég láttam ilyen jó második félidőt - Szalait komolyan megvédte a magyar kapitány

Feltöltve: 2016, március 26 - 21:50 Frissítve: 2016, március 27 - 09:29

Bernd Storck sokkal többet várt az első félidőben a mieinktől, a második játékrész viszont szerinte az elmúlt időszak talán legjobb második félideje volt, amit a magyar válogatottól láthattunk. A szövetségi kapitány reagált a Szalai Ádámot érintő kritikákra is. Ante Čačić szerint a magyar csapat méltó ellenfél volt, amely a második félidő alapján megérdemelten egyenlített ki. A horvát kapitány szerint méltán lesz ott a csapatunk az Eb-n.

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, belépővel és tengerparti nyaralással

Bernd Storck:
- Kicsit másképp képzeltem az első félidőt, több labdabirtoklást, cselezést és ebből fakadóan több helyzetet reméltem. Idegesen kezdtünk, a passzok nagy része nem jutott el a csatárokhoz. 30 perc után feljavultunk, onnan már volt 1-2 helyzetünk, egyértelműen jobb lett a játékunk. Nem volt egyszerű 4 hónap után újra felvenni a ritmust, de hasznosan telt el a telki edzőtábor, amit az edzéseken próbáltunk, azt a második félidőben már megvalósítottuk. Szünetben ezt el is mondtam a csapatnak, hogyha megvalósítják, amit gyakoroltunk, akkor jönni fognak a helyzetek, jönni fog a gól is, nem fogunk veszíteni. Így is lett, a második félidővel már elégedett voltam, az egyik legjobb második félideje volt ez a magyar válogatottnak az elmúlt időszakban. A döntetlen több mint megérdemelt. A második 45 perccel mindenképpen elégedettek lehetünk, sok helyzetünk volt, ez a jövőre nézve reményt keltő. Egyet léptünk megint egyet előre, de ez is volt a cél, hiszen egy erős csapat ellen mérhettük le, hozzájuk képest mennyivel vagyunk elmaradva, és hol kell még felnőni a megfelelő szinthez.

Storck a sajtótájékoztatón reagált arra az újságírói kérdésre is, amely a centerek (Priskin, Németh, Nikolics, Böde, Szalai) helyzetét taglalta, külön is kritizálva Szalai Ádám játékát.
- Én máshogy látom az ő teljesítményét, nem értek egyet ezzel a kritikával. Róla fontos elmondani, hogy nagyon sokat dolgozik a csapatért, mindent belead a csapat érdekében, ezt szeretik elfelejteni vele kapcsolatosan. Én úgy látom, hogy vele - és más játékosok beállításával együtt - jött el a fordulat a második félidőre. Ami a többieket illeti: Németh és Nikolics most új szerepkörben volt, a baloldalon kaptak lehetőséget, de ennek a meccsnek ez volt a célja, hogy a támadójátékban minél több felállást, játékost, újdonságot tudjunk kipróbálni. A cseréink ezúttal elsősorban ezt szolgálták, a középpályán és a támadósorban is, a védelmet most nem szerettem volna megbontani, de jeleztem a be nem vetett védőknek, hogy májusban ők is lehetőséget kapnak majd.

Ante Čačić:
- Az első félidőben támadóbbak voltunk, ez végig igaz volt az első 45 percre, vezetést is szereztünk. Szünet után az eredmény hatására jóval offenzívabb lett a magyar csapat, a labda is inkább náluk volt, és végül egy pontrúgással kiegyenlített. Összességében ezzel az eredménnyel és játékkal a magyar válogatott bebizonyította, hogy méltó ellenfél volt, és méltán jutott tovább az Eb-re. Tanulságos mérkőzés volt ez nekem is, és a magyar kapitánynak is az volt minden bizonnyal. (Fotó: MLSZ)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON