Csányi: Ezért marad Storck - a háttér és a feltételek

Feltöltve: 2016, március 21 - 13:17 Frissítve: 2016, március 21 - 16:39

A válogatottnál 2018-ig folytatandó munkáját illetően nem voltak feltételei Bernd Storcknak, de az utánpótlást illetően több fontos változást is eszközölt a német tréner – erről is beszélt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke hétfőn. A német szakember javaslatára 8-10 csapatos elitbajnokság indulhat a fiataloknak, és csak azok az akadémiáknak részesülhetnek majd a pénzelosztásból, aki valóban adnak játékost az NB I-nek. A szövetség első embere a közelgő horvát meccsről és már a vb-selejtezők esélyeiről is nyilatkozott a sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámoltunk, Csányi Sándor hétfőn bejelentette, hogy Bernd Storck és Andreas Möller 2018. június 30-ig szóló szerződést köthet a szövetséggel, így a német duó irányíthatja az Eb után is a magyar válogatottat.

Az MLSZ elnöke sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre is válaszolt a döntés, valamint a nemzeti csapat kapcsán, a kérdések és válaszok kivonata olvasható az alábbiakban:

Ha sikertelenek leszünk az Eb-n, nincs kockázata ennek a döntésnek?
- Számomra 2-3 új fiatal felfedezése, beépítése ugyanakkora siker, mintha továbbjutunk az Eb-n a csoportból. Storck hosszabb távon gondolkodik, ez számomra fontos. A kapitány szerződésében nincs utalás arra, hogy például tovább kell-e jutni a világbajnoki selejtezőkön, ott inkább opció van mindkét fél részére a további munkára.

Bernd Storcknak voltak-e a maradáshoz köthető kérései, feltételei?
- Korábban lefektettük a legfőbb sarokpontokat, most ezen nem kellett nagyon sokat változtatni. Az utánpótlás szintjén volt pár kérése, amit akceptáltunk is. Ennek fő eleme, hogy a bajnoki rendszert szorosabbra kell húzni, nem 16 csapatos, hanem 8-10 csapatos elitbajnokság lesz, így a legjobbak egymás ellen többet játszanak. A regionális válogatottaknál az egyéni képzést szeretnénk előtérbe helyezni, sokkal személyre szabottabb képzést kell végrehajtani a jövőben, az egésznek az eddigi speciálisabb képzés az alapja. Ez alapján lesz egy követelményrendszer az akadémiákkal szemben, ennek a betartása lesz a pénzelosztás alapja a jövőben. A jövőben azok kapnak majd komolyabb támogatást, akik valóban játékost adnak az élvonalba.

A Horvátország elleni találkozóról:
- Általában a magyar edzőkre nem volt nagyon jellemző a kockázatos meccsek lekötése, ő ezt másként látja, ő azt vallja, hogy minél jobb csapatokkal kell játszanunk, három nagyon erős ellenfél vár majd ránk.

Mit vár a világbajnoki selejtezőktől?
- Az keményebb dió, hiszen 13 csapat tud kikerülni. Ugyanazt tudom mondani, hogy nagyon kemények az ellenfeleink, de a lehetőség adott a továbbjutásra. Nem tartom esélytelennek a csapatot. (Fotó: mlsz.hu)

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, tengerparti nyaralással

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.