Böde, Dzsudzsák, Király és Nikolics a világ 500 legfontosabb focistája között

Feltöltve: 2016, február 26 - 16:53 Frissítve: 2016, február 26 - 19:36

Idén is összeválogatta a mértékadó amerikai szaklap, a World Soccer magazin a világ 500 legfontosabb labdarúgóját. A listán négy, az Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatottban is szerepelt játékos is helyet kapott. A magyar kiválasztottak: Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Király Gábor (Haladás) és Nikolics Nemanja (Legia Varsó).

A World Soccer listájának beharangozójaként leszögezi, hogy nem a világ 500 legjobb játékosát keresték, hanem azt a félezer labdarúgót, akik képesek voltak címlapra kerülni nemzetközi szinten, akik tehetségükkel, pályán mutatott játékukkal vagy éppen azzal tűntek ki társaik közül, hogy a világ elitjébe tartoznak tudásukat illetően.

A világszerte ismert és elismert amerikai focimagazin 50-50 játékost választott ki a három európai topbajnokságból (angol, német, spanyol), 40-40-et a francia és az olasz pontvadászatból, 15 és 25 között vannak azok a játékosok, akik a középmezőny egyes sorozatait képviselik és 10-en kerültek be az alacsonyabbra sorolt bajnokságokból is. A lapnál igyekeztek legalább három-három játékost kiválasztani az Európa-bajnokságra kijutott válogatottakból is.

Alighanem ez utóbbinak is köszönhetően négy magyar futballista is helyet kapott a TOP 500-ban: Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Király Gábor és Nikolics Nemanja. (Fotó: MTI)


A TELJES LISTA ITT MEGTEKINTHETŐ – kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON