Storck: 38 játékos van, aki ott lehet az Eb-n - ezért nem kell Otigba és Suljic

Feltöltve: 2016, február 22 - 09:46 Frissítve: 2016, február 22 - 13:52

Bernd Storck elmondása szerint jelenleg arra mutatkozik némi esély, hogy a magyar gyökerekkel is rendelkező, német állampolgárságú Willi Orbanból lehet nálunk válogatott, de csak akkor, ha a védő a világbajnok Nationalelf helyett hazánk nemzeti csapata mellett dönt, Otigba Kenneth és Asmir Suljic esetében jelenleg kicsi az esély arra, hogy ott legyenek már akár az Európa-bajnokságra készülő keretben. A szövetségi kapitány az Eb-felkészülés első fontos állomása kapcsán szólalt meg, és árulta el azt is, miért is jók a hasonló összetartások.

Bernd Storck a magyar válogatott vasárnaptól keddig tartó, idei első edzőtáboráról, az Eb-felkészülés első nagyobb állomásáról beszélt vasárnap Telkiben.

- Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy újra belevágunk a munkába – kezdte az M4 Sportnak adott nyilatkozatát a szövetségi kapitány. - Imádok ezzel a csapattal dolgozni! Amikor összejövünk tényleg úgy érzem, igazi családot alkotunk. Köszönetet kell mondanom a hazai kluboknak is, mivel ezeken a nem hivatalos FIFA-napokon is elengedték a játékosaikat, pedig nem is kellene kötelezően együttműködniük. Ebből is látszik milyen kiváló kapcsolatot ápolunk velük. Én is szeretném ezt viszonozni, így az eredetileg tervezett szerda helyett már kedden este befejezzük az összetartást, így a futballisták többet készülhetnek csapatukkal a hétvégi bajnoki mérkőzésekre.

Storck arra a kérdésre is választ adott, hogy pontosan lelki vagy fizikai szempontból fontos-e egy ilyen összetartás, melyik szegmens van elsősorban a fókuszban?

- Elsősorban a fizikai állapotukat mérjük fel. A különféle tüzetes teszteken pontos eredményeket kapunk arról milyen szinten állnak a labdarúgók és miben kell megerősíteni őket.

A német elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen bő játékosanyagból, halmazból meríthet. Elmondása szerint 38 futballista közül választja majd ki az Eb-re utazók névsorát, de vannak olyanok, akik hosszú távon lehetnek a jövő magyar válogatottjának alappillérei.

- Nem mindenki lehet majd ott Franciaországban, de aki kimarad, az is sokat tanulhat abból, hogy a válogatottal készül. Továbbá kiharcolhatja a helyét az Európa-bajnokság után kezdődő világbajnoki selejtezőkre. A játék megy tovább, mert szeptemberben már a következő világeseményre kell összpontosítanunk, készen kell állnunk a Feröer elleni találkozóra.

Storck az interjúban kitért azokra a játékosokra is, akik esetleg még bővíthetnék a merítési forrást, így a válogatottal kapcsolatban említett magyar édesapától, de Németországban született, az FC Leipzigben játszó Willi Orbanra, a magyar-nigériai állampolgár Kenny Otigbára és a Videoton, magyar állampolgárságra vágyó bosnyák szélsőjére, Asmir Suljicra is.

- Beszéltem mindhárom futballistával. Willire nem akarok nyomást helyezni, ha németnek érzi magát, és a Nationalelfben akar játszani, szíve joga. Mondtam neki, ha valóban magyarnak tartja magát, jelezzen és nyitva állnak előtte a magyar válogatott kapui. Otigba kijelentette, hogy nem akar többé magyar színekben játszani, Nigériát választotta. Suljic ügye pedig egyelőre nincs napirenden.

Storck a válogatottnál uralkodó hangulatról, vibrálásról is helyzetképet adott.

- Azt a csodálatos érzést kell tovább vinni magunkban, ami a selejtezőkön és a norvégok elleni rájátszásban alakult ki. Ezt a szellemiséget kell mutatnunk a horvátok és a németek elleni barátságos felkészülési találkozókon is. Ebben az esetben minden lehetséges és varázslatos hangulatban érkezhetünk meg az Eb-re - tette hozzá. (Fotó: mlsz.hu)

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergő (Vasas)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Juhász Roland (Videoton FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Forró Gyula (Puskás Akadémia)
Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Holman Dávid (DVSC-Teva)

Támadók:
Varga Roland (Ferencváros)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Mervó Bence (FC Sion)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON