Storck pozitív véleménnyel van a magyar játékvezetőkről

Feltöltve: 2016, február 13 - 19:46 Frissítve: 2016, február 13 - 19:46

A törökországi felkészülést követően a vecsési Hotel Airportban február 8-11-ig rendezték meg az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök hagyományos, a tavaszi szezont megelőző országos edzőtáborozását.

A nyitónapon dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója részletesen tájékoztatta a hallgatóságot a honi futballbajnokságok aktualitásairól szervezési szempontból. Az elméleti teszt kitöltését követően Pozsonyi Zsolt az erőnléti edzés szerepéről és jelentőségéről tartott előadást. Esténként az MLSZ JB fitnesz instruktorai személyre szabottan elemezték ki a fizikai teljesítményeket a Polar-órák adatai alapján.

A második napon csoportos foglalkozások keretében a játékos védelméről, az illegális kéz- és karhasználatról, a leshelyzetek elbírálásáról néztek meg tanulságos jeleneteket az őszi szezon felvételei közül, melyek után levonták a következtetéseket, a konklúziók már az edzőtábor összes résztvevője előtt hangzottak el.

A harmadik nap a zuhogó esőben hasznos edzésen vettek részt a kerettagok a műfüves pályán. A videoteszten olyan jelenetek kerültek górcső alá, amit közösen analizáltak. Délután Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke meghívására illusztris vendégeket köszönthettek: Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andreas Möller tisztelte meg jelenlétével az edzőtábort. Bernd Storck először az utánpótlás tekintetében ismertette sportigazgatóként szerzett tapasztalatait, majd vázolta az Európa-bajnoki felkészülés menetét, és mindeközben nyomatékosította: sűrűn járja a pályákat, figyelemmel kíséri a magyar mérkőzéseket, és a honi játékvezetőkről kedvező tapasztalatai vannak. Mindezeket követően a magyar futball legendája, Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja pedig korabeli felvételekkel támasztotta alá, hogy mennyit változott a sportág az elmúlt évtizedekben.

A zárónapon a csoportos foglalkozásokon a szimulálásra és a büntetőterület felügyeletére fókuszáltak. Kiértékelték az elméleti tesztet, s búcsúzásként abban maradtak: hamarosan ismét találkoznak, ugyanis a jövő héten kerül sor a fizikai tesztre.

Az edzőtábor idején rendezték meg a Magyar Kupa-negyeddöntők első felvonását, szombaton pedig folytatódik a tavaszi szezon, amelyet felkészülten várhatnak az országos játékvezetők és asszisztensek. (Forrás fotó: mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON