Storck: "Nagy Ádám a Bundesligában is megállná a helyét" - a szurkolóknak válaszolt

Feltöltve: 2016, február 12 - 19:39 Frissítve: 2016, február 12 - 23:44

Bernd Storck a Blikk oldalán a szurkolók kérdéseire válaszolva beszélt a válogatottról, a magyar fociról, arról, hogy valóban diktátor-e, hogy melyik játékost tudná elképzelni itthonról a Bundesligában, hogy mit szól az NB I színvonalához, hogy a magyar Eb-sikert vagy az újabb német vb-címet választaná-e, hogy érzi-e még Dárdai Pál árnyékának súlyát, és hogy honosítana-e játékosokat a válogatottba.

Az alábbiakban a szurkolói felvetésekből idézünk, a pénteken, a Blikk oldalán megjelent kérdezz-felelek alapján. Íme, Bernd Storck válaszai!

Melyik magyar válogatott melyik játékos állná meg a helyét a Bundesligában?
- Több játékos is van, aki bőven megállná a helyét a német bajnokságban. Ha megnézzük, Nagy Ádám esetében ez egész biztos, bár persze még időre van szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a szintet. De kitűnő példa Kleinheisleré is.

Mit szól ahhoz, hogy a magyar edzők közül sokan diktátornak tartják, mert jónéhány kollégát lecserélte az utánpótlás-válogatottaknál?
- Ez nem igaz. Mindenkinek megadtam a lehetőséget, hogy velem dolgozzon. Ugyanakkor megmondtam nekik azt is, hogy egy úton kell haladnunk, jelen helyzetben azon, amit én kijelölök. Akin láttam, illetve akár mondta is, hogy nem szeretne az én utamon haladni, az értelemszerűen egy másik úton szeretne menni, tehát az enyémen nem haladhat. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a szövetség azzal a feladattal szerződtetett sportigazgatói posztra, hogy a korábbi dolgokat megváltoztassam, megreformáljam, hogy fejlődjön a labdarúgásuk.

Kik azok a játékosok, akiket semmiképpen sem hagyna ki az Eb-keretből?
- Mielőtt ezt elárulom, először a játékosokkal kell ezt megosztanom, így most még nem tehetem meg. De mindenkinek egyenlő esélye van ott lenni a csapatban azok közül, akik jól teljesítenek.

Nem érzi úgy, hogy még mindig Dárdai Pál árnyékában van, annak ellenére, hogy kijuttatta a csapatot az Eb-re?
- Nincs ezzel semmilyen problémám, ráadásul neki köszönhetem, hogy Magyarországra jöhettem dolgozni, nélküle én sem lennék most itt, hiszen ő javasolt sportigazgatónak korábban. Ő nagyszerű munkát végzett a válogatottal és nemcsak nagyszerűt, hanem sikereset is. Az én feladatom pedig az volt, hogy folytassam az általa megkezdett sikeres munkát, megtartsuk a harmadik helyet és ezt követően jött az a plusz feladat, hogy a pótselejtezőkön kijuttassam a csapatot az Eb-re.

Kazahsztánban több német játékost felkutatott, akik játszhatnak a válogatottban, Willie Orban neve most nálunk is felmerült. Mi a véleménye a honosításról?
- Kazahsztánban teljesen más volt a helyzet, hiszen nagyon kevés a válogatottnál számításba vehető játékos. Magyarországon teljesen más a helyzet, sokkal-sokkal több tehetséges futballista van, aki megfelel a válogatott szintjének. Így itt nem szükséges keresgélni a magyar útlevéllel rendelkező külföldön élő játékosok után, de ha olyan külföldi játékosról hallok, akinek magyar gyökerei vannak, akkor kutya kötelességem beszélni vele, hogy megtudjam, számításba vehetem-e a válogatottnál. Ugyanakkor senkit sem presszionálhatok arra, hogy a magyar válogatottban játsszon, hiszen ezt a játékosnak saját magának kell eldöntenie annak alapján, amit szíve mond. Konkrétan Willie Orban esetében elmondhatjuk, hogy Németországban született, ráadásul jelenleg az U21-es német válogatott tagja, így jó esélye van arra, hogy ott legyen a riói olimpián nyáron, és úgy vélem, ezen valószínűleg nem is fog változtatni.

Európa-bajnoki győzelem a magyar válogatottal vagy világbajnoki győzelem a német válogatottal?
- Egyértelműen a magyar válogatott Eb-győzelme a válasz. Ez nem is lehet kérdés. Majd utána nagy örömmel gratulálnék Németországnak az újabb vb-címhez. (Fotó: mlsz.hu)

TOVÁBB: Olvasd el az összes kérdést és választ itt!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON

                                                                 

  • Az MLSZ tájékoztatása szerint Gera Zoltán belázasodott, így néhány napig nem állhat majd a szakmai stáb rendelkezésére. A keddi esőzéseket követően szerdán a csapat már jó időjárási körülmények között dolgozhatott az ausztriai edzőtáborban, továbbá kiderült az is, hogy Bernd Storck május 31-én hirdeti majd ki az Európa-bajnokságra utazó játékosok névsorát.

    MA A TV-BEN: EL-meccsek újratöltve