Ezért igazolt Németh Krisztián Katarba - a háttér

Feltöltve: 2016, február 1 - 14:56 Frissítve: 2016, február 1 - 16:45

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Németh Krisztián a katari Al-Gharafa csapatához szerződött. A magyar válogatott támadója saját Facebook oldalán világított rá a döntése okaira és arra, miért kellett távoznia a Kansastől. Németh azt is elmondta, hogy döntése előtt egyeztetett Bernd Storckkal, aki a támogatásáról biztosította.

Íme, Németh Krisztián véleménye a klubváltásáról a
saját Facebook oldalán:

”Köszönöm mindenkinek a türelmet az elmúlt napokban! Tisztában vagyok azzal, hogy a klubváltással meglepetést, sokaknak csalódást, esetleg fájdalmat okoztam. A döntéseim okaként és háttereként legtöbben egyértelműen a pénzt nevezik meg.

Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet keresek majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb.

Az elmúlt hetekben olyan helyzetbe kerültem, melyből ebben a pillanatban Katar és az Al-Gharafa volt a kiút. Nekik volt sok pénzük, ők voltak hajlandóak sok pénzt fizetni értem, nekik van egy olyan edzőjük, aki minden követ megmozgatott értem. Ezért hálás vagyok az új klubomnak, edzőmnek és azon leszek, hogy ezt bizonyítsam is. A helyzetem tavaly év végére egyértelművé vált, a Sporting Kansasnál nem úgy gondolkoztak a szezonomról, teljesítményemről, jövőmről, beleértve a lehetséges Eb-szereplésemet, ahogy azt reméltem.

Kifejezetten csalódott voltam emiatt, főleg miután tapasztaltam miként kezeli ezt a helyzetet a klubom. Ingyen érkeztem és nagyon magas összegért távoztam, mert csak úgy távozhattam.

A mostani keresetemnek a harmadáért szívesen maradtam volna a Sportingnál úgy is, hogy nem lettem volna a csapat legjobban kereső játékosai között. Erre nem volt lehetőségem. Sajnálom.

Meg kell köszönnöm az SKC vezetőinek és Vermes Péternek a számomra nyújtott lehetőséget annak ellenére is, hogy a végén nem értettünk egyet. Sok sikert kívánok a Sporting Kansasnak, köszönöm csapattársaimnak az együtt töltött évet és az elmúlt napokban tanúsított szolidaritásukat. Soha nem felejtem el, ahogy fogadtak, hogy az első pillanattól mennyi szeretetet és segítséget kaptam a Sporting Kansas öltözőjében.

Köszönöm a szurkolók szeretetét, fantasztikus támogatását melyet a megérkezésem napjától érezhettem, és amihez hasonlót soha nem tapasztaltam eddigi pályafutásom során. Remélem sokan jó emlékeket őriznek rólam a szívükben. A szívem egy darabja örökre Kansasban maradt...

Végső döntésem előtt többször is egyeztettem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki megértette a helyzetemet és támogatásáról biztosított. Ez számomra a közelgő Európa-bajnokság miatt rendkívül fontos volt, hiszen mindenképpen szeretnék ott lenni az Eb-n.

Végezetül szeretnék pár szót szólni arról a hihetetlenül szélsőséges érzelemnyilvánításról, ami az elmúlt napokban velem kapcsolatban megnyilvánult. Egy ideig gondolkoztam, hogy töröljem -e a Facebook oldalamról a gyalázkodó hozzászólásokat. Nem tettem. Megtanultam az elmúlt években, hogy az emberek véleményét nem lehet semmissé tenni, semmit nem lehet csak úgy letörölni. Ezek a megnyilvánulások egy futballista életének a velejárói.

Amikor Hollandia legszegényebb csapatában, az RKC Walwijkban játszottam, vagy amikor az NB II-es MTK-ba jöttem vissza, senki nem nézte a szerződésem anyagi oldalát, akkor más volt a baj a szerződéseimmel.

Egy éve amikor Kansasba szerződtem szintén rengeteg kritikát, lesajnáló kommentet kaptam. Most a háttér ismerete nélkül sokan gyaláztak. Köszönöm azoknak, akik nem tették, köszönöm azoknak akik továbbra is kíváncsiak rám, bíznak bennem és szurkolnak nekem! Az elmúlt hetekben, napokban rendkívül méltatlan pillanatokat és helyzeteket is átéltem, de mindig segített a számomra legfontosabbak szeretete és segítsége. Eddig is tudtam kik vannak mindig és minden helyzetben mellettem, most még világosabban kiderült. Sokan nincsenek, de elegen ahhoz, hogy minden nehézségen átsegítsenek.”

A válogatott támadót képviselő CMG menedzseriroda a Facebookon gratulált a játékosnak.

"Németh Krisztián az Al-Gharafa csapatához szerződött. Gratulálunk, és döntésében, ahogy a korábbiakban is, úgy most is támogatjuk, sok sikert kívánunk neki az elkövetkező évekre. Ezen klubváltás nagyon sok szereplője, alakítója nem lehet büszke magára, de Krisztiánt egy rossz szó sem érheti. Tisztességesen, őszintén, sportemberként viselkedett végig. Akkor is, amikor ez nem volt könnyű, akkor is amikor ezt nem mindenki érdemelte meg. Tanulságos napok voltak, izgalmas hetek, hónapok jönnek. Az Európa-bajnokságig kevés az idő, de Krisztián Eb-részvételére nagyobb az esély, mint egy hete volt. Akadnak szerencsére páran, akiket ez is érdekel..."

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON