Eb 2016: 25 ezer jegyigénylés érkezett Magyarországról - többszörös a túljelentkezés

Feltöltve: 2016, január 13 - 20:02 Frissítve: 2016, január 13 - 23:56

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 25 ezer főre rúgó jegyigénylést regisztrált Magyarországról a 2016-os Európa-bajnokságra. Ennyit azonban biztos, hogy nem fogunk kapni, minden bizonnyal 6-8 ezer fős korlátunk lesz mérkőzésenként.

Még öt napig, január 18-án délig lehet jegyeket igényelni a franciaországi Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a szövetségi szerda délutáni sajtójátékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta, eddig az UEFA illetékesei 25 ezer jegyigénylést regisztráltak Magyarországról. Várhatóan azonban ennyit biztosan nem fogunk kapni, meccsenként ugyanis 6-8 ezer fős korláttal kell majd kalkulálni.

Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott három csoportmérkőzése közül mostanáig a június 18-i, Izland elleni mérkőzésre érkezett a legtöbb jegyigénylés, míg a június 14-i, Ausztria ellenire a legkevesebb. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket - írja az mlsz.hu.

Mindhárom meccsre igaz, hogy a legolcsóbb, 4-es kategóriájú jegyek iránt sokszoros a túljelentkezés, és a 3-as kategória esetében is jelentősen meghaladja a kereslet a kínálatot. Az UEFA a teljes jegykontingensből a 4-es kategóriába kínálja eladásra a legkevesebb belépőt, ehhez képest a jegyigénylések nagy többségében ezt a kategóriát jelölték meg a szurkolók. Ennek megfelelően a 4-es kategóriában rendkívül alacsonyak a nyerési esélyek, miközben a 2-es kategóriájú jegyek esetében a kereslet egyelőre nem éri el a kínálatot, ezért ezekre a belépőkre jelentősen nagyobb eséllyel pályázhatnak a szurkolók.

Az igényléskor érdemes lehet bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is kész vásárolni az igénylő, így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, ezzel növelve saját nyerési esélyeit.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON