Pintér: Az élet engem igazolt a válogatottnál - ez háborította fel

Feltöltve: 2016, január 6 - 13:26 Frissítve: 2016, január 7 - 11:25

Pintér Attila szerint a válogatottnál az élet őt igazolta az összetartások bevezetésével, azt viszont nem érti, ezt a segítséget ő miért nem kapta meg korábban kapitányként. A szakember szerint felháborító, hogy idehaza előfordulhat még olyan, hogy a játékosok diktáljanak. Ő azokkal szeret együtt dolgozni, akik felülnek a hajójára, ahol viszont keményen kell dolgozni.

Pintér Attila az m4-nek nyilatkozott a friss kinevezése kapcsán: arra a kérdésre, hogy miért Mezőkövesden lett edző, így reagált:
- Egyszerűen meg tudom fogalmazni: itt mindenki engem akart. Volt NB I-es megkeresésem is, de itt azt éreztem, hogy én kellek, ez nagyon fontos a számomra. Voltak tárgyalások élvonalbeli klubbal, de nem folytatódtak, szóval nem biztos, hogy engem akartak. Ha ugyanezt a bizalmat éreztem volna, akkor lehet, hogy most NB I-es kispadon ülnék...

A korábbi szövetségi kapitány elmondta, ez a legutóbbi megkeresés nem a Videotoné volt, de kitért arra is, ami ősszel vele történt (amikoris mindenben megegyezett vele a fehérvári klub, de végül mégsem jelentették be az érkezését a szurkolói tiltakozás után és az öltözői támogatottság híján).
- Mindenki nézzen a lelkiismeretére, de hogy Magyarországon akad olyan, hogy még mindig a játékosok diktálnak, és netán azért szponzorálnak szurkolókat, hogy mit tegyenek a lelátókon, az elgondolkodtató.

Pintér szerint Mezőkövesden nyugodtan dolgozhat majd.
- A legtöbb helyen, ahol eddig dolgoztam, nyugalom volt, mert olyan játékosok vettek körbe, akik szerettek dolgozni, hittek a munkában, és sikeresek is tudtunk lenni. Még vannak olyan játékosok, akik munka és teljesítmény nélkül akarnak bizonyos összegeket keresni, de a 14 érem, amit eddig elértünk, az magáért beszél. Akikkel ezt el tudtuk érni, azokat nem csak a pénz érdekelte. Aki hisz ebben, az felül erre a hajóra.

Hogy néha eljátszik-e még a gondolattal, hogy mi lett volna, ha ő marad a válogatott élén?
- Az a múlt - kezdte a szakember. - Azt senki nem tudja, hogy az észak-írek elleni vereség után az elnökség felé történő beszámolómon elmondtam, hogy döntsék el, Pintér Attilával vagy nélküle szeretnék folytatni, mert nekem nagyon fontos a magyar labdarúgás. Nem Pintér Attila sorsa a fontos, hanem a magyar nemzeté, a magyar focié, és ha ehhez nem kell a személyem, akkor nem velem kell folytatni. El kellene jönni annak az időnek, hogy idehaza a magyar edzőket is megbecsüljék. Direkt nem mondok most klubvezető nevet, de amikor én meghívót küldtem a hazai játékosoknak az összetartásra, kik is tiltották meg, hogy azon a játékosok részt vehessenek? Én akkor is azt mondtam, hogy a hazai bajnokságban játszókra kell számítani, rájuk kell építeni, mert kevés a nemzetközi porondon szerepet kapó labdarúgónk, ezért volt szükség az összetartásokra. Amíg én szerettem volna ezt, arra azt mondták, mit akarok ezzel, ennek semmi értelme, legfeljebb Máltán van ilyen, most mások az ellenkezőjét mondják. Hála Istennek beigazolódott, hogy nekem volt igazam, a mostani kapitány is ezt az utat járja. Bárhol voltam edző, mindig előre elmondtam, mi várható, nem utólag kezdtem el beszélni a dolgokról, és az élet rendre engem igazolt, mint a válogatottnál is. A minap nyilatkozott egy NB I-es klub vezetője, hogy mekkora nagy ötlet ez az összetartás, és megpróbálnak ehhez minden segítséget megadni a válogatottnak. Visszakérdezek: egy magyar szövetségi kapitányt miért nem segítettek korábban?

Pintér amondó, az az eufória, ami most megvan a hazai futballban, átmeneti.
- Nagyon régóta vallom, hogy a magyar fociban ideig-óráig fognak csak össze az emberek. Ideig-óráig való összefogással pedig semmit nem lehet megváltoztatni, mert a felemelkedés nem részeredményekből, részsikerekből áll össze, hanem folyamatos jó teljesítményből. Ehhez komoly munka kell a klubokban, és azoknak a tehetséges magyar edzőknek ebben helyet kell adni, akik erre alkalmasak.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON

                                                                 

  • Az MLSZ tájékoztatása szerint Gera Zoltán belázasodott, így néhány napig nem állhat majd a szakmai stáb rendelkezésére. A keddi esőzéseket követően szerdán a csapat már jó időjárási körülmények között dolgozhatott az ausztriai edzőtáborban, továbbá kiderült az is, hogy Bernd Storck május 31-én hirdeti majd ki az Európa-bajnokságra utazó játékosok névsorát.

    MA A TV-BEN: EL-meccsek újratöltve