Ennyit keresett az MLSZ az Eb-re jutással - lapszemle

Feltöltve: 2016, január 4 - 13:56 Frissítve: 2016, január 5 - 10:25

Amíg a futballválogatott a pályán ért el hatalmas dia­dalt az Európa-bajnoki kvalifikációval, addig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszasikert aratott, mintegy 4,42 milliárdos bevételt könyvelhetett el - írja a blikk.hu.

Az összeg legnagyobb része abból származik, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség 12 millió eurót (3,7 milliárd forintot) juttat a 24, a kontinensviadalon részt vevő válogatott szövetségének, így az MLSZ-nek is. Ez tiszta nyereségként könyvelhető el, azonban ebből kell majd fedezni a kiadásokat, többek között a játékosok és a szakmai stáb jutalmát, valamint az Eb-re való felkészüléssel kapcsolatos költségeket, így a szállást, utazást is ebből kell fedezni.

– Az Eb-szereplés pénzt is hoz a szövetség számlájára, 12 millió eurót utal át az UEFA. Az összeg egyharmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg. Hetvenöt játékos volt érintett az elmúlt időszakban – mondta novemberben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, miután kiharcolta a kijutást a gárda. – Attól függően osztjuk szét a prémiumot, hogy ki mennyit játszott. S örömmel jutalmazunk. Mostantól az a feladat, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány felkészítse a csapatot a kontinensviadalra.

Az összeg másik, kisebbik hányadát a hazai Eb-selejtezők jegybevétele képezi. A futballválogatottra ugyanis rengeteg néző volt kíváncsi, a hat hazai kvalifikációs meccsre összesen 124 118 néző látogatott ki a Groupama Arénába, ebből a 720 millió forintos jegybevétel jött össze. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON