Fotó: www.dvtk.eu

Megerősítve: Diósgyőrben tért vissza az NB I-be a gólerős támadó

A diósgyőri stadion nyitómeccsén még Stefan Drazic gólja miatt szomorkodhattak a miskolci szurkolók, a következő idényben viszont már Feczkó Tamás együttesét erősíti a szerb támadó.
Nyikes Zoltán 2020. július 13., hétfő 13:37
Fotó: www.dvtk.eu
A diósgyőri stadion nyitómeccsén még Stefan Drazic gólja miatt szomorkodhattak a miskolci szurkolók, a következő idényben viszont már Feczkó Tamás együttesét erősíti a szerb támadó.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 13., hétfő 13:37

A Diósgyőri VTK hivatalos oldalán jelentette be, amit a csakfoci.hu korábban már elsőként jelzett:  Hegedűs János és Gheorghe Grozav után harmadikként Magyarországon is jól ismert szerb középcsatárt igazolt a klub Stefan Drazic személyében, aki 2018 februárjától másfél szezonon keresztül a Mezőkövesd Zsóry FC egyik erőssége volt, a borsodiaknál 47 tétmeccsen 17 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott.

– Örömmel tértem vissza Magyarországra, és örülök, hogy a DVTK labdarúgója lettem – nyilatkozta Stefan Drazic. Másfél év mezőkövesdi szereplés után elmondhatom, jól ismerem az országot, a magyar labdarúgást, és tudom milyen körülmények, milyen ellenfelek várnak rám. A csapatból Molnár Gáborral és Iszlai Bencével játszottam együtt, de ellenfélként a többiek zömével is találkoztam már, ők sem ismeretlenek.

A DVTK Stadion nyitómeccsén az én gólom miatt szomorkodott rengeteg szurkoló, de mostantól minden erőmmel azon dolgozok, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat, és jó hangulat uralkodjon ebben a csodálatos létesítményben.

Amikor Kínában lejárt a szerződésem, a kitörő koronavírus-járvány miatt jobbnak láttam hazatérni, de később Európában is megállt az élet. Az elmúlt fél évben sokat dolgoztam egyénileg, illetve a Vojvodina csapatával edzettem, ezért készen állok a munkára. Fontos, hogy már az első naptól a DVTK-val edzek, így lesz idő megtanulni a taktikát, és összecsiszolódni az új társakkal.

– Stefan Dražić egy jól ismert labdarúgó, nem zsákbamacskát vettünk vele, hanem Gheorghe Grozav után egy újabb gólerős játékost igazoltunk a nyári átigazolási szezonban – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Jó csatárból sosem elég, ráadásul Haris Tabaković szabadlistára került, ezért az ő helyét be kell tölteni a keretben. Stefan nemcsak sokat fut, hanem átlagon felüli gyorsasággal rendelkezik, mind a két lábával és fejjel is gólveszélyes. Fontos, hogy a csúcsékposztja mellett szélsó támadóként is számíthat rá a stáb. Végül, de nem utolsó sorban igazi csapatjátékos, aki nem csak a pályán, hanem az öltözőben is erőssége lesz a DVTK-nak.

Stefan Drazic megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és csütörtökön új társaival kezdi meg a felkészülést az augusztus 15-én rajtoló bajnokságra. Az öltözőben régi ismerősként üdvözölheti Molnár Gábort és Iszlai Bencét – teszi hozzá a klubhonlap.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz