Rekordfizetéssel marasztalná egyik legjobbját a City, Pirlo Premier League-csatárt akar - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 12., szerda 19:57
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 12., szerda 19:57

ANGLIA

Manchester City: A Manchester City rekordfizetést adna támadójának, Raheem Sterlingnek, aki lapértesülések szerint nem kevesebb, mint 475 ezer fontot keresne hetente, és ezzel a legjobban kereső játékos lenne a Premier League-ben. (Goal)

Arsenal: Alexandre Lacazette a nyáron elhagyhatja az Arsenalt, és a londoniak 35 millió font ellenében mondhatnak le a francia támadóról. Sajtóhírek szerint Lacazette iránt a Juventus élénken érdeklődik, és Douglas Costa játékjogát lenne hajlandó felajánlani a gall csatárért. (The Athletic)

Az Arsenal 25 millió fontért szerződtetheti az Ajax holland támadóját, Quincy Promest. (Sun)

Manchester United: Az ESPN Információi szerint a Barcelona 23 éves francia támadója, Ousmané Dembelé a Manchester Unitedhez igazolhat, miután a manchesteriek lemaradtak Jadon Sancho megszerzéséről.

Chelsea: A Chelsea kész megválni Tiemoue Bakayokótól, aki az AC Milanban folytathatja pályafutását. (Sun) Bakayoko mellett Emerson Palmieri is Olaszországban köthet ki. Sajtóhírek szerint az Inter szívesen látná soraiban a 26 éves védőt. (Football Insideer)

Leicester City: A Leicester City érdeklődik a Burnley 20 éves angol szélsője, Dwight McNeil iránt. (Sky Sports)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Elkapta a koronavírust a Bajnokok Ligája negyeddöntőre készülő FC Barcelona labdarúgócsapatának egyik játékosa. A klub szerdai közlése szerint a futballista - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra - házi karanténban van, tünetei nincsenek. A tájékoztatás arra is kitért, hogy a játékos nem érintkezett azon csapattársaival, akik elutaznak Lisszabonba a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére. A katalán csapat a legjobb nyolc között a Bayern Münchennel találkozik péntek este. (MTI)

Real Madrid: Sajtóhírek szerint a Real Madrid a nyáron visszahívhatja kölcsönből Dani Ceballost, aki az előző idényben az Arsenalban játszott.

Atlético Madrid: Spanyol sajtóhírek szerint az Atlético Madrid kinézte magának a Real Valladolid középhátvédjét, Mohammed Salisut. (Football Espana)

Valencia: A Barcelonában köthet ki a Valencia 25 éves balhátvédje, José Luis Gaya. (Diario Sport)

Villareal: Daniel Parejo a Villarreal csapatában folytatja pályafutását. A spanyol élvonalban legutóbb ötödik helyezett klub szerdai közlése szerint négy évre szóló megállapodást írtak alá a 31 éves középpályással.
A négyszeres spanyol válogatott játékos kilenc év után ingyen távozott a Valenciától, amellyel felbontotta a 2022 nyaráig érvényes megállapodását. Ennek lehetőségét Peter Lim klubtulajdonos ajánlotta fel a Real Madridnál nevelkedett Dani Parejónak, aki csapatkapitányként a Valencia egyik legjobban kereső, meghatározó játékosa volt: 383 találkozón 63 gólt szerzett és 62 gólpasszt adott.
Daniel Parejót 2018-ban az Arsenal szerette volna megszerezni, sajtóhírek szerint 30 millió euró (10,3 milliárd forint) körüli összegért, a Valencia azonban - akkor még - ragaszkodott hozzá, és inkább megújította a szerződését, illetve megemelte a fizetését. Tavaly hasonló kondíciókkal bíró ajánlattal a Barcelona is hiába próbálkozott a szerződtetésével.
A játékos edzője a Villarreal kispadját három hete elfoglaló Unai Emery lesz, akivel Valenciában már dolgozott, és aki két éve megpróbálta őt az Arsenalhoz csábítani. (MTI)

OLASZORSZÁG

Juventus: Befejezte pályafutását Stephan Lichsteiner, a Lazio és a Juventus labdarúgócsapatának korábbi jobbhátvédje. A 108-szoros svájci válogatott védő szerdán jelentette be döntését. A svájci szövetség közleményében Lichsteiner elmondta, úgy tervezte, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot követően fejezi be pályafutását, a koronavírus-járvány viszont közbeszólt, a jövő évre halasztott kontinensviadalig pedig már nem tudja vállalni a folytatást. A 36 éves védő a Grasshoppersben kezdte karrierjét, majd a francia Lille-hez igazolt, ahonnan 2008-ban szerződött a Lazióhoz. Az olasz fővárosból három szezon után távozott a Juventushoz, mellyel hét idény alatt hét bajnoki címet, négy Olasz Kupát és három olasz Szuperkupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába. A torinói klubtól az Arsenalhoz került, egy szezon után pedig tavaly nyáron a német Augsburghoz, mely karrierje utolsó csapata volt. A nemzeti csapattal három világbajnokságon és két Európa-bajnokságon szerepelt, a 2016-os Eb-n és a 2018-as vb-n ő volt a svájciak csapatkapitánya. (MTI)

AS Roma: Az AS Roma leigazolná Celtic 21 éves középhátvédjét, Kristoffer Ajert. (Football Italia)

Fiorentina: Olasz lapértesülések szerint a Fiorentina ajánlatot készül tenni az Udinese középpáplyásának, Rodrigo de Paulnak. (Football Italia)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Csodálattal beszélt az FC Barcelonát erősítő Lionel Messi tudásáról Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke a két csapat pénteki labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős összecsapása előtt. "Nagyon tisztelem őt, mert olyat tud, amit alighanem senki más ezen a bolygón. Egyedül képes eldönteni meccseket." - dicsérte az argentin sztárt a bajorok első embere. - "Csak figyelni és csodálni lehet őt, mert látszik, hogy közben örömét leli a futballban. Ha ezt az örömöt elvesszük tőle azáltal, hogy taktikailag megpróbáljuk kicsit kivenni a játékból, akkor meglesznek a feltételeink a sikerhez." A 64 éves - játékosként Európa-bajnok - Rummenigge véleményéhez csatlakozott a középpályás Leon Goretzka is: "Csak együtt állíthatjuk meg Messit. Mindenki tudja, hogy milyen Isten áldotta tehetség, és képes akkor is sok lehetőséget találni, amikor szűk térben van. Megpróbáljuk elvenni a kedvét a játéktól" - jelentette ki a 25 éves német játékos. A Barcelona és a Bayern München egymeccses BL-negyeddöntője pénteken 21 órakor kezdődik Lisszabonban, zárt kapuk mögött. (MTI)

FRANCIAORSZÁG

Lille: Franciaországba igazolt a Gent támadója, Jonathan David, aki 27 millió euróért, 5 évre írt alá a francia csapathoz.

VILÁGFUTBALL

Ázsia: A koronavírus-járvány miatt csak jövőre folytatódnak Ázsiában a labdarúgó világbajnoki selejtezők. Az ázsiai futballszövetség (AFC) szerdán bejelentette, hogy az eredetileg októberre és novemberre kiírt mérkőzéseket 2021-re halasztják. Ugyanez érvényes a 2023-as kínai kontinensbajnokság kvalifikációs találkozóira is. Az AFC jelezte, folyamatosan figyeli a járványhelyzet alakulását és ennek függvényében dönt majd az új időpontokról. Ezzel a lépéssel szeretné megvédeni a futballisták és stábtagok egészségét és garantálni a biztonságukat. A 2022-es katari világbajnokság ázsiai selejtezőjében 46 válogatott indult, a második körben még 40 ország csapata érdekelt. A földrészről a négy legjobb együttes vehet részt a vb-n, az ötödik pedig pótselejtezőt játszhat. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh Hunor Vajk
Hosszú távú szerződést írt alá a dán Köbenhavnnál az U17-es magyar válogatott játékos, Németh Hunor Vajk.
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Tovább az összes átigazoláshoz