Orosz a bajnokság folytatásáról: "Van egy olyan missziónk, hogy szórakoztassunk"

Orosz Pál a szurkolók miatt is örül annak, hogy folytatódik a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság.
Csakfoci Admin 2020. május 16., szombat 11:04
Orosz Pál a szurkolók miatt is örül annak, hogy folytatódik a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 16., szombat 11:04

Győzelemmel tért vissza szerdán a Ferencváros, amely harmadik májusi felkészülési mérkőzésén 2-0-ra verte a ZTE-t. Orosz Pál vezérigazgató szerint ennél is fontosabb, hogy két hónap szünet után ismét élő focit láthattunk a televízióban.

- Természetesen mindenki nagyon örült, hogy újra lehet mérkőzést játszani. De azért azt láthattuk, hogy van mit bepótolni - nyilatkozta az M1-nek Orosz Pál, aki szerint előnyt jelenthet a folytatásra, hogy a járvány alatt a Fradi az elsők között engedélyezte a játékosoknak a kis csoportos edzéseket.

Orosz az örömét fejezte ki, hogy MLSZ döntése nyomán folytatódhat a bajnokság, különösen azért, mert úgy gondolja, a pontvadászat lefújásával "a Fradi veszítette volna a legtöbbet" a mezőnyből.

- Mi voltunk az egyik szószólói, hogy mindenképpen játsszuk le a hátralévő meccseket.

Hiszen nekünk van egy olyan missziónk is, hogy szórakoztassunk, és ha már élőben nem lehetnek ott a nézők, akkor legalább televízióban láthassák a csapatot

- fogalmazott. A vezérigazgató nem félti csapatát a sűrű versenynaptártól, hiszen a "szerda-szombat ritmus tartható, nem egy extrém terhelés", ráadásul a bő keret miatt a kezdőcsapat rotálásra is van lehetőség.

Hozzátette, a Fradinál mindig az a cél, hogy előrelépjenek, minden szezonban a bajnoki címért küzdenek, és ez akkor is így lenne, "ha az U19-es csapattal kellene kiállniuk". A zárt kapus folytatásról elmondta, a klub mindent megtesz, hogy meccshangulatot teremtsen a Groupama Arénában.

- Ez mindenkinek hátrány. Nyilvánvaló, hogy mikor egy olyan stadionban játszhatunk, ahol tizenezer ember van kint, akkor az másfajta lelkiállapotot kíván, mint üres lelátók előtt játszani. Egy akciót kezdeményeztünk, hogy a szurkolóink beküldhetik a fényképüket, és a helyükre ülhetnek - mondjuk így - a technika segítségével. Eddig is több ezren jelentkeztek, úgyhogy reméljük, hogy mégse lesz annyira üres a stadion - mondta. Hozzátette, a nézők nélküli meccseken szurkolói hanghatásokkal is igyekeznek majd hangulatot teremteni.

Több mint két hónapos kényszerszünetet követően a Ferencváros jövő szombaton játssza első tétmérkőzését: az együttes a Debrecen elleni, elhalasztott hazai bajnoki összecsapását pótolja.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Mamoudou Karamoko
A Vidi 1 millió euróért tarthatja meg végleg kölcsöncsatárát, de egyelőre nem jelezte a Köbenhavnnek, hogy élne az opciójával. (NSO)
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Tovább az összes átigazoláshoz