Újabb fontos változást hozhat a fociban a koronavírus - titkos FIFA-dokumentum került elő

A labdarúgók és a sportágban dolgozó edzők június végén lejáró szerződését az elcsúsztatott szezon végéig ki kell tolni – a Reuters hírügynökség szerint erre a következtetésre jutott a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a koronavírus-járvány miatt a múlt héten életre hívott munkacsoportja.
Dudás Gábor 2020. március 26., csütörtök 17:35
A labdarúgók és a sportágban dolgozó edzők június végén lejáró szerződését az elcsúsztatott szezon végéig ki kell tolni – a Reuters hírügynökség szerint erre a következtetésre jutott a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a koronavírus-járvány miatt a múlt héten életre hívott munkacsoportja.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 26., csütörtök 17:35

A brit hírügynökség betekintést nyert a titkos dokumentumba, amely azt is sürgeti, hogy ehhez kapcsolódóan az átigazolási időszak hagyományos dátumait is változtassák meg, a mostani idény végéhez és a következő rajtjához illeszkedve. A FIFA hozzátette: az utóbbival kapcsolatos egyeztetések már megkezdődtek a szövetségekkel, a klubokkal, a ligákkal és a játékosok érdekeit képviselő szervezetekkel.

A munkacsoport kiemelte: amennyiben a szezonok és az átigazolási időszak átfedi egymást, akkor egy játékostranszfer esetén mindig a volt klubnak kell elsőbbséget biztosítani, amennyiben nem tud egymással megegyezni a két érintett egyesület.

Hozzátették: a klubokat, a játékosokat és az edzőket ösztönözni kell az együttműködésre annak érdekében, hogy meg tudjanak állapodni egymással a fizetések csökkentéséről, illetve átütemezéséről.

A világjárvány miatt labdarúgásban az európai bajnokságok döntő többsége szünetel, és egyelőre még azt sem tudni, hogy mikor folytatódhatnak a küzdelmek. A témával kapcsolatban a közelmúltban nyilatkozó érintettek abban bíztak, hogy áprilisban véget ér a kényszerszünet, utána pedig újra pályára léphetnek.

Az idénre tervezett világversenyek nem jelentenek akadályt a bajnokságok számára az akár nyárig elhúzódó pótlásra, ugyanis az Európa-bajnokságot, a Copa Américát, majd az olimpiát is elhalasztották 2021-re. (MTI)

Olvastad már?
Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt - 4 forgatókönyv jöhet szóba
Négy lehetséges út állhat a csapatok és a szövetség előtt az OTP Bank Liga-szezon befejezését illetően. Van közöttük olyan, amely két osztályban is komoly támogatottsággal bír, és olyan is, amely mindent "törölne".
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz