Magyarország-Horvátország 2-4

A Németh Antal vezette magyar válogatott nehéznek ígérkező meccsel, a címvédő horvátok ellen kezdte meg szereplését a Telki Kupán. A találkozó a lehető legjobban indult, az első támadásunkból, a 2. percben megszereztük a vezetést: egy kirúgást követően középen sikerült megbontani a horvátok védelmét, Németh Dániel futott be a védők mögé, tökéletes ütemben kapta a labdát, majd 12 méterről, a kifutó kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (1-0).

Az első tíz percben két további góllal kecsegtető helyzetet kialakítottunk a horvát kapu előtt, de a befejezés ezekben az esetekben nem volt pontos. A horvátok előtt is adódott ugyan lehetőség, de a magyar válogatott a folytatásban is jóval veszélyesebb volt, és 16. percben megdupláztuk az előnyünket: Kerezsi Zalán jobb oldali szöglete után Török Kevin emelkedett magasra, és 5 méterről a hálóba fejelt (2-0).

A félidő hátralévő részében is fölényben játszott a magyar csapat, a horvátok egy-egy labdaszerzést követő kontrával próbáltak veszélyeztetni, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek kétgólos hátrányban már nagyobb figyelmet fordítottak a védekezésre, ezért kevesebb lehetőségünk volt, mint az első negyedórában, de szünetben teljesen megérdemelten vezettünk két góllal – tudósított az mlsz.hu.

Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen – Fotó: www.mlsz.hu

Fordulás után Sztojka Dominik szabadrúgását védte bravúrral a horvát kapus, az ellentámadásból pedig szépítettek a horvátok: Barko Barisic pörgetett a kapunk közepébe egy balról érkező beadást követően (2-1). Két perccel később egyenlített az ellenfél: Tomislav Duvnjak vállalkozott lövésre mintegy 24 méterről, Pataki Márk hiába vetődött, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (2-2). Mezőnyben kiegyenlített volt a meccs a folytatásban, de a kapuk előtt a horvátok határozottabbak voltak. A 63. percben egy balról érkező beívelést elszámított a kapusunk, Barisic a kezei közül fejelte a hálóba a labdát (2-3).

A folytatásban nem tudtunk úgy felpörögni, mint az első félidőben, hiába mozgósítottunk nagy erőket az egyenlítésért, komolyabb helyzetekig nem jutottunk el, nem úgy a jól kontrázó horvátok. A 82. percben újabb hibát követtünk el hátul, veszélytelennek tűnő szituációban Pataki passzolta oda a labdát Noel Bilicnek, aki élt a váratlan lehetőséggel, és a jobb alsó sarokba helyezett (2-4). A hajrára kissé szétesett a játékunk, de az eredmény nem változott, a horvátok két gyökeresen ellentétes félidőt követően 4-2-re megnyerték a meccset.

A torna másik meccsén a csehek kétgólos hátrányból fordítva 5-2-re nyertek a ciprusi csapat ellen. A magyar válogatott szombaton 18.00 órától a csehekkel játszik Telkiben.

Magyarország: Pataki Márk – Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Benczenleitner Barna – Sztojka Dominik, Bényei Ágoston (Horváth Artúr, 54.), Kispál Tamás (Gazdag Vajk, 78.) – Kovács Mátyás (Redzic Damir, 78.), Németh Dániel, Kerezsi Zalán (Bedő Roland, 68.)

Gólszerzők: Németh, Török, ill. Barisic (2), Duvnjak, Bilic