Áprilisban komoly skalpot szerzett a magyar U18-as válogatott Olaszország 4-0-s kiütésével, ezúttal pedig egy ugyancsak veretes ellenfelet, Svájcot múlta felül Telkiben a korosztályos csapatunk.

Végig nagy iramú volt a mérkőzés, az első félidőben a svájciak valamivel veszélyesebben futballoztak, több olyan mélységi indulásuk is volt, amit nehezen tudtunk levédekezni. A 28. percben mégis mi szereztünk vezetést, Szűcs Kristóf egy labdaszerzést követően indította a szélen Cipf Dominikot (Honvéd), ő pedig Tóth-Gábor Kristófot (Illés Akadémia) játszotta meg pontosan. Középcsatárunk lefordult két védőjéről, majd 16 méterről, a balösszekötő helyéről higgadtan a bal sarokba lőtt (1-0) – írja az mlsz.hu.

A második félidőre feljavult a mieink védekezése, stabilabban futballoztunk, és több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, de a befejezések nem sikerültek. A meccs hajrájára ismét fordult a kocka, a svájciak vették át az irányítást, ebben a periódusban védekezésre kényszerültünk, de jó csapatmunkával sikerült megtartani az előnyt a végéig, 1-0-ra megnyertük a mérkőzést.

A mérkőzés bizonyos periódusaiban NB I-es ritmusú volt a találkozó, a svájciak korszerű, gyors focit játszottak, el kell ismerni, az első félidőben voltak problémáink a védekezéssel. Szép góllal szereztünk vezetést, de több tekintetben elégedetlen voltam az első félidei teljesítményünkkel. A második játékrészben stabilizáltuk a védekezésünket, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a végére ismét változott a játék képe, és fölénk kerekedtek a vendégek. Igazi csapatként működtek együtt ma a játékosok, ezzel tudtunk megnyerni egy nagyon nehéz mérkőzést – értékelt a lefújás után Bene Ferenc szövetségi edző.

Magyarország – Svájc 1-0 (Tóth-Gábor 28.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Huszti András (Lakatos Benjámin, 75.), Szűcs Kornél, Varju Benedek, Körmendi Kevin – Nyári Patrik (Radics Márton, 46.), Hidi Sándor – Skribek Alen (Kovács Máté, 75.), Cipf Dominik (Törőcsik Péter, 62.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 62.) – Tóth-Gábor Kristóf (Szabó Bálint, 90.)