A két csapat keddi felkészülési meccsén sokáig kiegyenlített csata folyt a pályán, és a kapuk is ritján forogtak veszélyben. A norvégok vezető gólja nem is kidolgozott akcióból, hanem pontrúgás után született: a 31. percben, Vetlesen szöglete után Östigard hatalmas erővel fejelt a kapu bal oldalába (0-1).

Norvégia vezető gólja

Hátrányba került a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Gera Zoltán szövetségi edző hazai debütálásán. A Norvégia elleni felkészülési mérkőzést az M4 Sporton vagy a linkre kattintva nézheted élőben: http://bit.ly/2Q23Wni

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 10., kedd

Akár még a szünet előtt egyenlíthetett volna a Varga Á. – Kovács K., Nagy Zs., Szalai A., Tóth B. – Kiss B., Hinora – Kiss T., Schäfer, Szánthó – Bíró B. kezdőcsapattal pályára lépő Magyarország, ám Kovács Krisztián nagy helyzetben nem találta el a kaput.

A fordulás után tulajdonképpen két perc alatt lezárták a meccset a vendégek. Az 55. percben Vetlesen balról érkező lövését még kiütötte Varga, de a labda épp Brynhildsen elé került, aki két lépésről az üres kapuba passzolt (0-2). Az 57. minutumban, egy ügyes kényszerítő végén a csereként beállt Christensen lőtte ki a jobb alsót (0-3).

Norvégia harmadik gólja

Két norvég támadó négy magyar védőt hagyott állva, egyre csúnyább képet fest az eredményjelző.

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 10., kedd

Gera cserékkel próbált frissíteni (a vendégek is sűrűn változtattak), de egy-két veszélyesebb lövést leszámítva nem tudott igazi nyomást helyezni ellenfelére a magyar csapat. A fizikálisan is erősebb skandináv gárda végül teljesen megérdemelt, 3-0-s győzelmet aratott Felcsúton.

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es csapat legközelebb október 11-én, Zalaegerszegen lép majd pályára, ahol Horvátország lesz majd az ellenfele, ugyancsak felkészülési találkozón. Ezután Szlovéniába utazik, ahol október 15-én a házigazdákkal játszik egy meccset. November 14-én az északírek otthonában lépünk pályára, míg utolsó idei mérkőzésünkön az osztrákokat fogadjuk november 18-án.

Felkészülési mérkőzés, Pancho Aréna:

Magyarország U21 – Norvégia U21 0-3 (Östigard 31., Brynhildsen 55., T. Christensen 57.)

A meccs krónikája percről percre itt – kattints!