A pénteki, máltai Eb-selejtezőt váratlan vereséggel zárta az U21-es válogatott, de a csoport harmadik helyéért vívott harcban nem történt változás: ha kedden legyőzzük a törököket a Pancho Arénában, mi végzünk harmadikként, minden más esetben a negyedik helyen fejezzük be a sorozatot.

Máltán több játékosunk is megsérült: Makrai Gábort és Gazdag Dánielt egyaránt le kellett cserélni a második félidőben, egyikük sem léphet pályára Törökország ellen, mellettük Haris Attilára sem számíthat a szakmai stáb, ő betegség miatt hagyja ki a keddi mérkőzést. Michael Boris szövetségi edző egy játékost hívott be utólag a keretbe: a vasasos Murka Benedek csatlakozott a csapathoz.

A törökökkel tavaly ősszel 0-0-ás döntetlent játszottunk Isztambulban, azóta ellenfelünk formája sokat javult, új szakmai stáb irányítja a csapatot, amely szeptemberben idegenben győzött a svédek ellen, a múlt heti barátságos mérkőzésén pedig a franciákkal játszott szoros meccset (a francia válogatott 1-0-ra győzött).

Megnéztük a török válogatott legutóbbi mérkőzéseit, és a látottak alapján biztosra vehetjük, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk kedden. Védekezésben sokat kell javulnunk a máltai meccshez képest, stabilan, fegyelmezetten kell futballoznunk, és támadásban is előre kell lépnünk. Nemcsak a harmadik helyért lépünk pályára Felcsúton, a játékosok a becsületükért is küzdenek majd, a múlt heti vereség után mindenki szeretné bebizonyítani, hogy nem az a csapatunk igazi arca, amit Máltán mutatott – mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris a mérkőzés előtt.