Dánia – Magyarország 0-0

A dánok kezdték aktívabban a mérkőzést, de a mieink szervezett, fegyelmezett védekezéssel hatástalanították a hazaiak akcióit. Az első dán lehetőséget a 17. percben jegyezhettük fel, ekkor Tóth Bencének kellett a gólvonalról fejjel mentenie. A Vasas védője a játékrész derekán is bemutatott egy nagy mentést, ziccerben ért oda becsúszva az egyik hazai támadó elé. A magyar válogatott elsőként Szalai Attila távoli próbálkozásával veszélyeztetett, majd néhány kapu elé belőtt labdából alakulhatott volna ki gólhelyzet, de a hazai védők rendre felszabadítottak, így gólnélküli állásnál ért véget a félidő.

A második félidőt bátran kezdtük, de néhány perc után veszélyesebbé vált a dán csapat. Az 56. percben Nagy Zsombor mentett szögletre a félidő első nagyobb dán lehetőségénél, pár másodperccel később a megsérült Kundrák Norbert helyére Kiss Tamás állt. A 63. percben Gera Zoltán a támadósorban frissített, Schön Szabolcs és Szántó Regő állt be Schäfer András és Kovácsréti Márk helyére – tudósított az mlsz.hu.

Szervezetten és fegyelmezetten játszott az u21-es válogatottunk a dánok ellen – Fotó: www.mlsz.hu

A cserék után aktívabbá vált a támadójátékunk, többször is sikerült a széleken megbontani a dán védelmet, de a kapu elé belőtt labdákat hatástalanították a hazaiak. A 84. percben Szántó Regőt sérülés miatt le kellett cserélni, mellette lejött Szabó Bence is, helyükre Hinora Kristóf és Csonka András érkezett.

A hajrában sem mondtak le a gólszerzés esélyéről a csapatok, az utolsó pillanatokban a hazaiak előtt adódott egy kecsegtető lehetőség, de ezen a mérkőzésen a szervezett védekezés diadalmaskodott, 0-0 lett a végeredmény. A magyar válogatott hétfőn 20.00 órakor ismét pályára lép, ezúttal már hazai pályán, a felcsúti Pancho Arénában a norvégok ellen.

Összefoglaló

Dánia U21: Vindahl – Anyembe, Alves, Lungi, Poulsen – Christensen – Kofod, Jensen – Skov Olsen, Dreyer – Ödegaard

Magyarország U21: Demjén – Bolla, Nagy, Szalai, Tóth – Kiss, Szabó (Csonka 84.) – Kovácsréti (Schön 63.), Schäfer (Szántó, 63., Hinora 84.), Kundrák (Kiss T., 55.) – Bíró

U21, élő: Dánia-Magyarország 0-0 – Gera első meccse a kispadon