Hétfő délután a hetedik felkészülési mérkőzését játszotta Gera Zoltán szövetségi edző irányításával az U21-es magyar válogatott, amely Szlovéniát látta vendégül Szombathelyen.

A magyar kezdő tizenegy gerincét az NB I-ben remekül rajtoló MTK Budapest adta, miután Gera öt játékosnak (Bíró Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin) is bizalmat szavazott Michael Boris csapatából. Jól indult a találkozó, csapatunk mezőnyfölénye már a 11. percben góllá érett, ekkor Szánthó kiugratása után Bírót rúgták meg hátulról a 16-oson belül, a jogosan megítélt tizenegyest pedig a sértett magabiztosan lőtte a bal felsőbe, 1-0.

Gyors vezetés a szlovének ellen

A magyar U21-es válogatott hamar előnybe került a szlovének hasonlókorú együttesével szemben. Bíró Bence magabiztosan értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanság után megítélt 11-est. A találkozót itt nézheted élőben: https://bit.ly/2FdCldT

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 7., hétfő

Három perccel később is az MTK támadója veszélyeztetett, miután Hinora jobb oldalról érkező beadása után Bíró kapásból célba vette a bal alsót 13 méterről, de a szlovén kapus nagyot védett.

A 26. percben az aktívan játszó Mezei is közel állt a gólhoz, ám 13 méterről leadott próbálkozása a felső lécen csattant. A 34. percben újabb Bíró-gólt jegyezhettünk fel: Palincsár vitte le a labdát a jobb oldalon az alapvonalhoz, majd középre gurított, ahol érkezett MTK-s csapattársa, Bíró Bence, a támadó pedig a jobb sarokba perdített.

A szünetben már kettővel megy az U21-es válogatott

Bíró Bence a 11-es értékesítését követően ezúttal egy szép akció után talált be a szlovének kapijába. A félidőben így 2-0 a magyar együttes javára. A találkozót itt követheted élőben: https://bit.ly/2FdCldT

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 7., hétfő

A szünet után is hasonlóan jól folytatódott az összecsapás, az 55. minutumban a vendég védelem bizonytalankodása után Schönhöz került ki a labda a bal oldalra, aki pontosan tálalt a középen üresen érkező Bíróhoz, az MTK támadója pedig ezúttal sem hibázott és meglőtte harmadik gólját.

Bíró Bence harmadik gólja a szlovénok ellen

Harmadik gólját szerezte a szlovénok ellen az U21-es válogatott és az MTK Budapest támadója, Bíró Bence, aki klubbéli csapattársa, Schön Szabolcs centerezése után talált a kapuba.A találkozót itt követheted élőben: bit.ly/2FdCldT.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 7., hétfő

A 69. perctől aztán hatalmas fordulatot vett a mérkőzés, a vendégek ugyanis 10 perc alatt kiegyenlítettek. Előbb a Hidi M szabálytalanságáért megítélt tizenegyest gurította Medved a bal alsóba, majd egy szép kényszerítő után Horvat 20 méterről kilőtte a bal alsót, végül pedig a ziccerben kiugró Matko nem hibázott és a bal alsóba gurított Demjén mellett.

A hajrában a játékvezető még kiállította a szlovénok támadóját, ám a hátralévő időben ezt már nem tudta kihasználni a magyar válogatott, így hiába a háromgólos előny, továbbra is várni kell a Gera-csapat első győzelmére.

U21-es felkészülési mérkőzés, Szombathely

Magyarország-Szlovénia 3-3 (Bíró 12., 34., 55. – az elsőt 11-esből, ill. Medved 69. – 11-esből, Horvat 76., Matko 79.) Kiállítva: Medved (85.)

Magyarország: Demjén P. – Hinora K., Balogh B., Nagy Zs., Gergényi B. – Hidi M S.- Szánthó R. (Németh, 78.), Mezei Sz., Palincsár M. (Kiss B., 82.), Schön Sz. – Bíró B.

Szlovénia: Vekic – Celar, Gnezda Cerin, Gorenc, Karic, Kryeziu, Petrovic, Ploj, Rogelj, Stojinovic, Zaletel.