Az első komolyabb lehetőség a magyarok előtt adódótt, a 7. percben egy szemre is tetszetős kontratámadás végén Szabó passza után Schön lövése vágódott szögletre. A túloldalon egy szöglet után védekeztek jól Gera tanítványai.

A félidő felét átlépve egy nagy bedobás után az orosz védők nem tudtak felszabadítani, Bárányhoz került a labda, aki mellé lőtt. A folytatásban Mezei szöglete után Bárány fejese szállt fölé, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

A szünet után az 51. percben Szabó lövésébe ért bele kézzel Tataev a tizenhatoson belül – a játékvezető büntetőt ítélt, amit Szendrei magabiztosan értékesített.

14 év után ez volt a magyar U21-es válogatott első gólja, amit az orosz csapatnak lőtt.

A 64. percben a csereként beálló Ignatov ugrott ki két védő szorításában, majd a lövését Demjén lábbal védte. A lefújásig mindent megtettek az oroszok az egyenlítésért, de a remekül védő Demjén eszén nem tudtak túljárni.

Az utolsó percekben még Zsóri próbálkozott, de Maksimenko hárított. A 2-0-s végeredményt Kiss Tamás állította be, aki Palincsár remek kiugratása után passzolt a vendégek hálójába, így a magyarok két és fél év után megszerezték az első győzelmüket.

U21-es felkészülési mérkőzés, MOL Aréna Sóstó

Magyarország-Oroszország 2-0 (Szendrei 51. – 11-esből, Kiss T. 90.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Magyarország:Demjén – Szűcs, Balogh, Nagy Zs., Gergényi – Csonka A. (Hidi M. 67.), Mezei (Palincsár 83.), Szendrei – Szabó M. (Kiss T. 57.), Bárány (Zsóri 67.), Schön (Kiss Ba. 83.)

Oroszország: Maksimenko – Stepanov (Rybchinskiy 63.), Tataev, Maslov, Makarov (Bakaev 62.) – Tiknizyan, Glebov, Lomovitskiy (Ignatov 63.), Kulikov (Nenakhov – a félidőben), Golubev – Ignatjev