A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott utoljára tíz hónappal ezelőtt, tavaly novemberben lépett pályára nemzetközi mérkőzésen, a koronavírus-járvány miatt azóta minden tervezett találkozó elmaradt. Szeptemberben azonban újra lehetőség nyílik egy kilenc napos közös összetartásra, amelyet egy szlovéniai felkészülési mérkőzés zár a társrendező házigazdák ellen – írja az mlsz.hu.

A szövetségi edző ezúttal nem számíthat Szalai Attilára, Szőke Adriánra és Schäfer Andrásra, mindhárman az A-válogatottba kaptak meghívót.

A válogatott nagy részét NB I-es csapatok adják,

közülük is kiemelkedik az MTK Budapest, amely 5 játékost delegált az U21-es együttesbe, míg a Zalaegerszegi TE FC-től 3 labdarúgót hívott be Gera.

– Hosszú idő eltelt, mióta legutóbb találkozhattunk a csapattal, mindenki nagyon várta már, hogy végre ismét együtt készüljön a keret – mondta a kerethirdetést követően Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Örömteli, hogy most kilenc napig közösen gyakorolhatunk, ráadásul egy nemzetközi mérkőzést is játszhatunk az összetartás végén. Szükség is van a gyakorlásra és a meccsekre, hiszen egyre kevesebb időnk van a hazai rendezésű Európa-bajnokságig, minden összetartásnak nagy jelentősége van. Bizakodásra ad okoz, hogy sokkal többen játszanak rendszeresen klubcsapataikban, mint tavaly ősszel, ráadásul nagyobb számban szerepelnek közülük élvonalbeli csapatokban. Ennek köszönhetően több új játékost is meg tudunk nézni, nagyobb lesz a verseny a csapatba kerülésért. A korosztály három játékosa, Szalai Attila, Szőke Adrián és Schäfer András az A-válogatottal készül, ami jelzi, hogy az U21-es válogatott valóban az A-válogatott előszobája, és jó teljesítménnyel bármelyik pillanatban be lehet kerülni innen a felnőtt csapatba.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Ferencváros/Soroksár), Zöldesi Illés (DVSC)
Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Kovács Nikolasz (Ajka FC), Szűcs Kornél (DVTK/Kazincbarcika), Balogh Botond (Parma), Tóth Bence (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Hinora Kristóf (Vasas), Gergényi Bence (ZTE FC)
Középpályások: Hidi M. Sándor (Vasas), Csonka András (Ferencváros), Kiss Bence (Haladás), Palincsár Martin (MTK Budapest), Kleisz Márk (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Támadók: Szánthó Regő (ZTE), Takács Ronald (Budafok), Szabó Máté (Budafok), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Bíró Bence (MTK Budapest), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)