U21-es válogatottunk szeptember 6-án lejátssza első felkészülési mérkőzését a Gera Zoltán vezette szakmai stáb irányítása mellett. A Dánia elleni idegenbeli összecsapást követően, szeptember 10-én Norvégia lesz az ellenfél a Pancho Arénában.

Gera Zoltán augusztus közepén kétnapos edzőtáborozást tartott az U21-es keret tagjainak Telkiben, a szeptemberi összetartáson pedig már mérkőzések is szerepelnek a magyar válogatott programjában. A szövetségi edző 24 játékosnak küldött meghívót a dánok és a norvégok elleni felkészülési meccsekre, köztük három külföldön játszó labdarúgónak: Szalai Attilának, Schäfer Andrásnak és Bíró Bencének.

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatott szeptember 1-jén kezdi meg a közös munkát Telkiben, majd szeptember 4-én utazik el Aalborgba, a Dánia elleni mérkőzés helyszínére.

– A válogatott összetételének kialakítása még csak most kezdődött, ezért az aktuális keret egyáltalán nem tekinthető véglegesnek – mondta az mlsz.hu-nak a keret összetételéről Gera Zoltán. – Folyamatosan figyeljük a korosztály legtehetségesebb játékosait, több olyan labdarúgó is van, akit erre az összetartásra nem tudtam meghívni, de számolok velük a későbbiekben. Ez természetesen fordítva is igaz: minden jelenlegi kerettagnak bizonyítania kell, hogy valóban a válogatottban a helye. Nehéz mérkőzések várnak ránk két erős riválissal szemben, de a csapat fejlődéséhez éppen az ilyen összecsapások szükségesek. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Varga Ádám (Soroksár), Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (MTK Budapest).

Védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Szalai Attila (Apollon), Szilágyi Zoltán (Vasas), Takács Zsombor (Soroksár), Tóth Bence (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Deutsch László (Csákvár).

Középpályások: Szabó Bence (DVTK), Hinora Kristóf (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Schäfer András (Chievo), Kiss Bence (Haladás).

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kundrák Norbert (DVSC), Kovácsréti Márk  (Kisvárda), Szánthó Regő (Győri ETO), Bíró Bence (Guimaraes), Májer Milán (Gyirmót).

A válogatott programja:

Szeptember 6., péntek:
Dánia-Magyarország, 18.30 (Aalborg)

Szeptember 10., kedd:
Magyarország- Norvégia, 20.00 (Pancho Aréna)