Mint ismeretes, a magyar U19-es válogatott kedden, a hazai rendezésű Eb-selejtező torna harmadik mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott Ausztria ellen, így csoportelsőként jutott tovább.

A találkozót követően a válogatott középpályása, Csonka András és kapusa, Ásványi Balázs értékelte a látottakat.

Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nem számítottunk rá, hogy a pontok tekintetében ilyen nagy fölénnyel nyerjük meg a tornát. Mindent megtettünk a győzelem érdekében, nagyon felkészült volt a társaság, végig egy csapatként működtünk – válaszolta Csonka András. A válogatott középpályása kiemelte, mindannyian nagyon sokat változtak az elmúlt másfél évben, többen lehetőséget kapnak klubjaik első csapatában is, ami nagyon jó hatással volt a játékukra.

Az ellenfeleink is fejlődtek, de úgy érzem, lehet keresnivalónk az elitkörben is, és remélem, hogy ugyanúgy, mint az U17-ben, most is kint leszünk az Eb-n. Ehhez az kell, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk. Természetesen az is a fejünkben van, hogy egy nagyon jó teljesítménnyel esetleg Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkelthetjük – tette hozzá Csonka András.

Elitkörben az U19: “A magyar labdarúgás mai helyzetében komoly eredmény”

A válogatott kapusa, Ásványi Balázs is arról beszélt az utolsó mérkőzés után, hogy a jó csapatmunkának köszönhető a győzelem. A korosztálynál egy évvel fiatalabb játékos megbízhatóan teljesített a minitornán, két gólt kapott a három mérkőzés során.

Nehéz volt végig koncentrálni, de ezen a szinten ez a követelmény. Felkészültünk az osztrákok nyomására, a védelemre egy szavam sem lehet, nem is kellett sok védést bemutatnom – fogalmazott a Puskás Akadémia játékosa, aki hozzátette: sokan szerepelnek első- vagy másodosztályú bajnokságokban, csapattársai olyan neves klubok labdarúgói, mint például az Ajax, de még mindig van hova fejlődniük.

Jó úton járunk és szerintem ennek meglesz az eredménye, bízom benne, hogy tavasszal, az elitkörben még jobb teljesítményre leszünk képesek. Senkire nem hárít nyomást, hogy itt már felnőttként kezelnek bennünket, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak – mondta Ásványi Balázs az mlsz.hu-nak.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 7 pont
2. Szlovénia 4
3. Ausztria 2
4. Koszovó 2

Az elitkör sorsolását december 6-án tartják, ekkor derül ki, kikkel kell megküzdenie a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon való részvételért.

Elitkörös a magyar U19-es válogatott – hatalmas kapusbaki is kellett a sikerhez