A magyar válogatott az ígért bátor játékkal kezdte a mérkőzést, már az ellenfél térfelén megpróbált nyomást gyakorolni az olaszokra, akik eleinte nem is tudtak komolyabb fölényt kiharcolni. Az első negyedóra után labdabirtoklási fölénybe kerültek ugyan a vendégek, de helyzeteket nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A félidő második felében áttevődött a játék a magyar térfélre, de szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, emellett egy-két ellentámadásunk végén eljutottunk az ellenfél kapujáig is. Senkó Zsombornak egy-két távoli lövés után volt ugyan dolga, de jelentősebb nyomás nem alakult ki a kapunk előtt.

A félidő utolsó tíz perce kiegyenlített játékot hozott, ebben a periódusban valamivel veszélyesebben futballozott a magyar válogatott, de a szünetig nem esett gól.

A fordulás után az olaszok egyre veszélyesebben játszottak, jól szálltak be a cseréik, néhány villámgyors akciójuk végén nehéz helyzetbe kerültek a védőink. A 68. percben megszületett a vendégek vezetőgólja, Duccio Degli Innocenti 18 méterről lőtt kapura, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (0-1) – tudósított az mlsz.hu.

A gól után kezdeményezőbbé vált a játékunk, az olaszok többször csak szabálytalanul tudták megállítani a lendületes akcióinkat. Egy-két ígéretes helyzetet sikerült kialakítani, de az olaszok egy pillanatra sem adták fel a stabil védekezésüket, így ziccerig nem tudtunk eljutni. A hajrában még volt egy-két lehetőségünk, de az egyenlítés nem jött össze, a vendégek 1-0-ra megnyerték a találkozót.

A két csapat hétfőn 18.00 órától ismét megmérkőzik egymással, ezúttal Telki lesz a helyszín.

U19-es felkészülési mérkőzés, Szusza Ferenc Stadion

Magyarország-Olaszország 0-1 (Innocenti 68.)

Magyarország U19: Senkó Zsombor – Szujó Attila, Csinger Márk, Debreceni Ákos – Kovács Mátyás, Sztojka Dominik, Biben Barnabás, Nagy Olivér, Benczenleitner Barna – Németh Dániel, Redzic Damir

Olaszország U19: Sebastiano Desplanches – Mattia Zanotti, Riccardo Turicchia, Duccio Degli Innocenti, Daniele Ghilardi, Diego Coppola, Giovanni Fabbian, Cesare Casadei, Tommaso Mancini, Samuele Vignato, Samuele Vignato