Bátran kezdtük a mérkőzést, az első helyzet is a magyar válogatott előtt adódott a 7. percben. A 16. percben nagyszerű támadást vezettünk: Skribek Alen kapott pontos keresztlabdát Nyári Patriktól, egy csellel becsapta a védőjét, majd a jobbösszekötő helyéről telibe lőtte a bal oldali kapufát. Szervezetten védekeztünk, szépen hoztuk ki a megszerzett labdákat, és a helyzetek sem maradtak el: a 24. percben Tóth-Gábor Kristóf került tiszta ziccerbe egy olasz védelmi hibát követően, már csak a kimozduló kapussal állt szemben, de nem tudta átemelni rajta a labdát. A 26. percben Tóth-Gábor már nem hibázott, egy felívelt szabadrúgást követően Skribektől kapott jó labdát a jobbösszekötő helyén, majd állítás nélkül a kapu jobb oldalába helyezett (1-0) – számolt be az mlsz.hu.

A gól után is jóval veszélyesebben játszott a magyar válogatott, és a 34. percben megduplázta az előnyét: Skribek Alen tette be középre a labdát a jobb oldalról, Bukta Csaba középen érkezett, és 16 méterről pazar mozdulattal pörgetett a kapu jobb oldalába (2-0). A 36. percben Huszti András beadását követően Cipf fejesénél a jobb oldali kapufa még megmentette az olaszokat, de a kipattanóra Tóth-Gábor Kristóf érkezett és 8 méterről a kapu közepébe passzolt (3-0). A 39. percben megszerezte negyedik gólját is az ellenállhatatlanul játszó magyar csapat: Nyári jobb oldali szögletét követően Cipf Dominik fejelt védhetetlenül a hálóba (4-0). A 45. percben Tóth-Gábor előtt még adódott egy hatalmas lehetőség, de rosszul találta el a labdát, így négygólos, teljesen megérdemelt előnnyel zártuk a félidőt.

Mi egyet, az olaszok ötöt cseréltek a szünetben, a vendégek emellett agresszívabb játékra váltottak a második félidőre. Az 51. percben ártalmatlannak tűnő szituációban szabálytalankodtunk a 16-oson belül, az olaszok tizenegyeshez jutottak, amit azonban Kiss Ágoston egy szép vetődéssel szögletre ütött a jobb alsó saroknál. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, de továbbra is megvoltak a lehetőségeink, az olaszok csak rengeteg szabálytalanság árán tudták megállítani a szélsőinket.

Az utolsó 20-25 percre valamelyest visszaesett a mérkőzés tempója, magabiztosan tartottuk az eredményt, Bene Ferenc pedig lehetőséget adott összes cserejátékosának. Az eredmény a lefújásig nem változott, válogatottunk nagyszerű első félidei teljesítményt nyújtva 4-0-ra nyerte meg a mérkőzést.

Magyarország – Olaszország 4-0

Magyarország: Kiss Á., – Huszti A. (Lakatos 89.), Szűcs, Varju (Farkas 89.), Kalmár (Körmendi 89.) – Nyári P., Kocsis B. (Szabó B., 82.) – Skribek  (Hidi S., 72.), Cipf (Kovács M., 46.), Bukta (Kapronczai, 82.) – Tóth G. (Beke 72.)