Hétfőn, a két csapat első mérkőzésén az utolsó percekben lőtték a győztes gólt a portugálok, és a szerdai, bragai visszavágón is sokáig gyűrték egymást gól nélkül a csapatok a nagy esőzéstől mély talajú, csúszós pályán. A magyar válogatott többet birtokolta ugyan a labdát, mint a hétfői találkozón, egy-két kisebb lehetőséget ki is alakított, ám igazán közel csak egy szabadrúgásnál járt a gólszerzéshez – itt a hazai kapus védett nagyot.

A második félidő egyes periódusaiban sikerült nyomás alá helyezni a portugálok kapuját, de a házigazdák többet támadtak, veszélyesebben futballoztak, mint mi. A 74. percben, egy védelmi figyelmetlenség után a hétfői meccset eldöntő Diogo Brás révén megszerezték a vezetést a hazaiak, és ezt követően már nem tudtunk újítani. Érezhetően elfáradt a csapat, és a hajrában nem tudtuk tartani a lépést a portugálokkal, így a 89. percben Diego Brás második góljával végleg eldőlt a mérkőzés – írja az mlsz.hu.

A portugálok remek gólja

– Bár az eredmény nem ezt mutatja, a mérkőzés utolsó negyedórájától eltekintve jobban működött a játékunk, mint két nappal ezelőtt, többet birtokoltuk a labdát, helyenként nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat. A portugálok nagyon gyorsan futballoztak, ezért végig rengeteg energiát kellett mozgósítaniuk a játékosainknak, ennek tudható be, hogy a hajrára többen elkészültek az erejükkel. Hasznos tapasztalatokat szerezhettünk ezen a két mérkőzésen, láttunk biztató jeleket, de azt is, hogy sok területen javulnunk kell a következő időszakban – fogalmazott Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés után.

Portugália-Magyarország 2-0 (0-0)

Magyarország: Deczki Máté – Molnár Dominik, Horgosi Donát, Bolla Gergő, Orosz Marcell – Kovács Krisztián (Bach Botond, 55.), Szánthó Regő (Szilágyi Adrián, 75.) – Terbe Botond, Csoboth Kevin (Bence Babinszky, 46,), Horváth Olivér (Szendrei Norbert, 67.) – Tóth Zoltán (Németh Ádám, 46.)