Preisinger Sándor szövetségi edző együttese elsőként rögtön a négyes favoritjával, Portugáliával csap össze, három nappal később pedig a szintén csoportgyőztesként kijutott Izlanddal találkozik. A jövő pénteki zárókörben pedig Oroszország lesz a magyarok ellenfele. Az első két találkozót Dublinban rendezik, a harmadikat Waterfordban.

Kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk – értékelte a sorsolást követően az ellenfelek erősségét a szakember, aki 21 fős utazó keretében mindössze kettőt változtatott az elitkörhöz képest.

A keret kedden este foglalta el szálláshelyét Dublinban, a város Citywest nevű kerületében, ahol a csoportkör végéig a tornán résztvevő 15 másik válogatottal együtt lakik majd egy csendes, parkos területen található szállodában.

A 21 játékos szerda délelőtt folytatta a Telkiben megkezdett regenerációt és mobilizációt, a délutáni edzésen viszont már előkerültek a labdák is. A kerettagok közül egyedül Zuigeber Ákos nem vett részt a gyakorláson, ő betegség miatt, elővigyázatosságból hagyta ki az edzést.

Túl az első írországi edzésen a válogatott – Fotó: www.mlsz.hu

Az első közösen töltött napok a regenerációról szóltak, a mai edzésen viszont már a portugálok elleni taktikai elemek játszották a főszerepet. Az alapjátékunk adott, de megpróbáljuk azt úgy alakítani, hogy minél hatékonyabbak lehessünk a szombati mérkőzésen. A hátralévő két napban a portugálok játéka, illetve az ellenük alkalmazott taktika lesz fókuszban, közben figyelünk arra is, hogy szombatra csúcsformában legyenek a játékosok – mondta Preisinger Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar csapat alapvetően stabil védekezésének köszönheti részvételét, ugyanis a két selejtezőtorna hat meccse során csak egy találkozón kapott gólt. Az első körben Romániával 0-0-t játszott, majd Litvániát 3-0-ra, Szerbiát 1-0-ra verte, az elitkörben aztán a bosnyákokat és a norvégokat is 1-0-ra múlta felül, majd már Eb-résztvevőként 4-2-re kikapott Belgiumtól.

A kontinensviadalon 16 válogatott hét stadionban méri össze tudását péntektől kezdve, a döntőt május 19-én rendezik. Mind a négy csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. A torna első öt helyezettje pedig kijut az idei, brazíliai világbajnokságra. (MTI/mlsz.hu)

A magyar U17-es válogatott kerete

Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia). Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Mönchengladbach)

Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)

Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)


Az U17-es Európa-bajnokság menetrendje

Május 4., szombat, 20.00: Magyarország – Portugália

Május 7., kedd, 13.00: Izland – Magyarország

Május 10., péntek, 18.00: Oroszország – Magyarország