A magyar válogatott Nigéria és Ausztrália ellen is győzelemre állt az első félidő végén, de a második játékrészben az afrikaiak megfordították a meccset, az ausztrálok egyenlítettek és döntetlenre mentették a meccset. A mieink tehát két forduló után egy ponttal állnak a csoportban, és a szinte biztos továbbjutáshoz nyerniük kell az ausztrálokat legyőző (2-1), a nigériaiaktól vereséget szenvedő (2-3) Ecuador ellen – írja az mlsz.hu.

A mieink már a brazíliai megérkezést követően megszerezték első benyomásaikat a dél-amerikaiakról, a két csapat ugyanis egy szállodában lakik, így a játékosok nap mint nap találkoznak egymással. Ecuador legutóbbi meccsének második félidejét a stadionban látták a játékosok, és a szakmai stáb által összeállított videóösszeállításban egy elemzést is megtekintettek a kerettagok.

– Ecuador erős, szervezett csapat, emellett nagyon gyors, egyénileg képzett támadókkal rendelkezik. Ennek ellenére hiszünk magunkban, tudjuk, hogy képesek vagyunk elérni a célunkat, és egy pénteki győzelemmel továbbjutni a csoportból. Ehhez viszont javulnunk kell, elsősorban az előrejátékban, ha végig hozni tudjuk a Nigéria és az Ausztrália elleni első félidei teljesítményünket, akkor sikerülhet megszerezni a három pontot. Két csalódást keltő mérkőzés van mögöttünk, de már csak előre nézünk, és kizárólag azzal foglalkozunk, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk péntek délután – fogalmazott Posztobányi Patrik, a mieink csapatkapitánya.

A magyar válogatott játékosai a szerdai regenerációs nap után csütörtökön már az Ecuador elleni taktikát gyakorolták a hivatalos edzésen, amelyen nehezítő tényező volt a szinte végig szakadó eső, így az első percektől bőrig ázva végezték a gyakorlatokat a csapat tagjai. Nem lehetett ott a pályán Zuigeber Ákos, aki lábközépcsonttörést szenvedett az ausztrálok elleni mérkőzés első félidejében, valamint kihagyta a gyakorlást Hosszú Zétény is, ő viszont a mérkőzésre várhatóan játékra kész állapotban lesz.

Péntekre 34-35 fokos hőség várható Gioaniában, így a helyi idő szerinti 17.00 órás kezdés időpontjában még meglehetősen nehéz körülmények között játszhatnak a csapatok.