Honlapunkon is beszámolt arról, hogy a brazíliai U17-es világbajnokság második csoportmérkőzését sem skerült megnyernie a magyar válogatottnak, pedig már 2-0-ra is vezetett Ausztrália ellen. A 2-2-re végződő összecsapás után Preisinger Sándor szövetségi edző értékelte a döntetlent a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán.

– Sajnos ismét az történt, mint Nigéria ellen: hetven percig működött az elképzelésünk, vezettünk, de az ellenfél megbüntette a hibáinkat – mondta a lefújás után Preisinger Sándor– Játékosaim végig hajtottak, mindent kiadtak magukból, ami bennük volt, ebből a szempontból nem érheti őket kritika, de elég volt néhány taktikai, helyezkedési hiba, és pontot vesztettünk egy olyan mérkőzésen, ahol már kezünkben volt a győzelem. Ez itt a világbajnokság, saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ezen a szinten jóval magasabb az iram, nagyobb nyomást helyeznek ránk az ellenfelek, mint akár az Európa-bajnokságon,

a mi játékosaink ezt megelőzően nem találkoztak ehhez hasonlóval.

Bosszantó a pontvesztés, de még mindig van egy mérkőzés, amelyen kiharcolhatjuk a továbbjutást, a következő két napban azon leszünk, hogy minél jobban felkészüljünk Ecuador ellen.

A magyar válogatott pénteken, magyar idő szerint 21.00 órakor Ecuador ellen zárja a csoportkört. Egy győzelemmel biztos lenne a továbbjutásunk, a döntetlen viszont minden bizonnyal nem lenne elég a csoportból való továbbjutáshoz.