A 2003-as születésű játékosokból álló férfi U17-es válogatott csütörtökön megkezdi szereplését a fehéroroszországi Eb-selejtező tornán.

A Németh Antal vezette magyar U17-es csapatra nehéz feladat vár a következő egy hétben: Fehéroroszországban igyekszik kiharcolni az Eb-selejtezőből való továbbjutást. A négy csapatos tornán a mieink a házigazda fehéroroszokkal kezdenek csütörtökön, majd vasárnap a lettek, jövő szerdán pedig a szerbek ellen lépnek pályára. A csoportból az első két helyezett biztosan ott lesz a tavaszi elitkörben, valamint az összes csoport négy legjobb másodikja is készülhet a folytatásra.

– Két játékosra, Bényei Ágostonra és Benkő Lászlóra sérülés miatt nem számíthatunk, ezt leszámítva jó állapotban vannak a keret tagjai, mindenki koncentráltan készül a tornára. Nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, a házigazda fehéroroszok és a szerbek is nagyon erős csapattal rendelkeznek, a lett válogatott jelenleg mögöttük jár. A fehéroroszokkal kezdünk, és ez a mérkőzés meghatározó lesz a folytatás szempontjából. A házigazdáknak kifejezetten erős korosztályuk a 2003-as, nem véletlenül akarták ők rendezni a tornát, nagyon bíznak a továbbjutásban. Hét mérkőzésüket láttuk, szervezett, masszív csapatuk van, a játékosaik erőszakosak, nagyon erős fizikai mutatókkal rendelkeznek, de felkészültünk rájuk, és szeretnénk jól kezdeni a tornát – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal, a magyar válogatott szövetségi edzője.

A magyar válogatott programja:

Október 24., 14.00: Fehéroroszország-Magyarország
Október 27., 11.00: Magyarország-Lettország
Október 30., 14.00: Magyarország-Szerbia

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Senkó Zsombor (Juventus), Kovács Marcell (FTC), Pataki Márk (Puskás Akadémia)

Védők: Török Kevin (Honvéd-MFA), Csinger Márk (SPAL), Szujó Attila (Puskás Akadémia), Mayer János (Puskás Akadémia), Puskás Zsombor (Midtjylland), Varga Gergő (Honvéd-MFA), Helembai Márk (MTK Budapest), Fűzfői Márk (DVSC)

Középpályások: Sztojka Dominik (UTE), Horvát Artúr (MTK Budapest), Bartha Botond (Honvéd-MFA), Farkas Botond (Vasas), Gazdag Vajk (Puskás Akadémia), Kispál Tamás (DVTK)

Támadók: Németh Dániel (Honvéd-MFA), Bakos Zsombor (Bologna), Szendrei Ákos (Paks), Kovács Mátyás (MTK Budapest)