Férfi U17-es válogatottunk októberben Fehéroroszországban játssza le Európa-bajnoki selejtezőit, a hazaiakon kívül a lett és a szerb válogatott lesz az ellenfél. A tétmeccsek előtti nemzetközi főpróbákat a héten tartja Németh Antal együttese, az északmacedónok elleni két szkopjei összecsapás közül kedden délután játszotta le az elsőt a csapat – írja az mlsz.hu.

Rosszul indult a találkozó, a házigazdák 12 perc alatt kétgólos vezetésre tett szert, előbb a kapusunk cselezett el egy labdát hátul, majd büntetőből duplázta meg előnyét az északmacedón csapat. Nem fogta meg a két kapott gól a magyar válogatottat, amely a folytatásban egyértelmű fölényben játszott, és a szünet előtt gólra váltotta egyik helyzetét: egy bal oldali akció végén Bakos Zsombor lőtt fordulásból a hálóba (2-1). A folytatásban is nagy nyomás alatt tartottuk a hazaiak kapuját, és az 53. percben egyenlítettünk, Bakos ezúttal 18 méterről vette be a kaput (2-2). A folytatásban valamelyest lendületét vesztette a magyar csapat, de továbbra is irányította a mérkőzést. Néhány lehetőségünk még volt a lefújásig, újabb gólt azonban nem tudtunk szerezni, így döntetlennel ért véget a találkozó.

– Sok szempontból javult a játékunk a Telki Kupa mérkőzései óta, agresszívebb harcmodorban futballoztunk, bátrabban kezdeményeztünk és a párharcokban is előre tudtunk lépni. Ha az eredménnyel nem is lehetünk elégedettek, a javulásnak örülök, ezt a hozzáállást kell a folytatásban is megtartanunk. Új játékrendszert próbáltunk ki, aminek begyakorlására mindössze két edzésünk volt, így előfordultak taktikai hibák a mérkőzésen, azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk a következő mérkőzésig – értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Észak-Macedónia-Magyarország 2-2 (2-1)

Magyarország: Senkó Zsombor – Varga Gergő, Török Kevin, Puskás Zsombor (Mayer János, 60.), Szujó Attila, Helembai Márk – Sztojka Dominik (Kispál Tamás, 60.), Horváth Artúr (Bartha Botond, 80.), Farkas Botond (Sós Máté, 80.)- Németh Dániel (Varga Donát, 80.), Bakos Zsombor
Gólszerzők: Elezi 9., Taseski 12., ill. Bakos 30., 53.