U17-es Eb-selejtezőtorna

Magyarország – Lettország 3-0 (Németh 53.- büntetőből, Fjodorovsk 55. – öngól, Bakos 92. – büntetőből)

Az első forduló gólcsendje után (0–0-s döntetlen a házigazda fehérorosz válogatott ellen) a második körben háromszor is beköszönt a magyar csapat Lettország ellen – írja összefoglalójában az mlsz.hu.

A mérkőzés elején lassan vettük fel a játék ritmusát, de az első negyedóra után átvettük az irányítást. Már az első félidő végén megszerezhettük volna a vezetést, de a szünetre még 0–0-val vonultak a csapatok.

Az első gólra az 54. percig kellett várni, amikor Németh Dániel egy büntetőt értékesítve előnyhöz juttatta válogatottunkat.  Ezt követően alig telt el két perc, amikor Kovács Mátyás beadása egy lett játékosról pattant a kapuba (2–0).

A második játékrészben végig a mi akaratunk érvényesült. A lettek kontratámadásokra alapozva, keresztlabdákkal próbáltak veszélyeztetni, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A 3–0-s végeredményt szintén tizenegyesből állította be Bakos Zsombor, a hosszabbítás perceiben.

A két találkozón megszerzett négy ponttal a magyar csapat a csoport élén áll, az utolsó mérkőzést Szerbiával játsszuk október 30-án, szerdán.

– Nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk, nehéz volt feltörni a védelmüket. A találkozó elején nehezen lendültünk játékba.  A lettek kontratámadásaira kellett figyelnünk és a fordulás után borzasztó szembe szél is nehezíttette a dolgunkat. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, sikerült vezetést szerezni, majd gyorsan tudtuk növelni előnyünket. Fontos győzelmet arattunk és várjuk a következő találkozót, azt is meg szeretnénk nyerni – nyilatkozta a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző az MLSZ hivatalos honlapjának.