Magyarország-Ciprus 1-1 (0-1)

Magyarország: Pataki Márk – Varga Gergő (Csinger Márk, 35.), Szujó Attila, Mayer János, Helembai Márk (Benczenleitner Barna, 60.) – Horváth Artúr (Németh Dániel, 46.), Bényei Ágoston (Kispál Tamás, 81.), Török Kevin – Redzic Damir (Bedő Roland, 60.), Doncsecz Levente (Gazdag Vajk, 81.), Kerezsi Zalán (Kovács Mátyás, 60.)
Gólszerzők: Kovács 92., ill. Laos 31.

sA magyar válogatott a horvátoktól és a csehektől elszenvedett vereségek után a harmadik helyért lépett pályára a Telki Kupa utolsó játéknapján. Az ellenfél a szintén pont nélkül álló Ciprus volt, amely hiába vezetett a horvátok és a csehek ellen is, nagy különbségű vereségekkel zárta első meccseit (2-5 a csehek és 3-7 a horvátok ellen) – olvasható az mlsz.hu oldalon.

Németh Antal ezúttal azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőben, akik az első meccseken kevesebb szerepet kaptak. Szükség is volt a frissességre, mert a rekkenő hőség amúgy is alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. A meccs elején a ciprusiak alkalmazkodtak jobban az időjáráshoz, a mieink kevés párharcot nyertek meg, ezért kevés helyzetet tudtunk kialakítani a vendégek kapuja előtt. Egy-két lehetőségünk azért akadt így is, de ezekből nem született gól, a ciprusiak viszont a 31. percben vezetést szereztek, egy jobb oldali szöglet után Iakovos Laos fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A folytatásban sem tudtunk felpörögni, a szünetig eljutottunk ugyan pár helyzetig, de az egyenlítés nem jött össze.

A második félidőben támadóbb szellemben kezdett el futballozni a magyar csapat, agresszívebbek lettünk az előrejátékban, de a befejezések nem voltak kellően pontosak. A ciprusiak a játékrész első negyedórájában ritkábban jutottak el a kapunkig, két-három alkalommal mégis közelebb jártak a gólszerzéshez, mint mi. A hajrához közeledve több kockázatot vállalt válogatottunk, ebből viszont inkább a ciprusiak tudtak profitálni, a fellazuló védelmünknek alaposan meggyűlt a baja a labdavesztéseket követő vendégkontrákkal.

Az utolsó percekre mozgósította utolsó erőtartalékait a csapat, és ennek köszönhetően sikerült megszereznie az egyenlítő találatot: a 92. percben egy jobb oldali akció végén a balösszekötő helyén helyezkedő Kovács Mátyás elé került a labda, ő pedig 15 méterről a kapu bal oldalába tekert, beállítva az 1-1-es végeredményt.

– Harcosságban sikerült előrelépnünk az előző mérkőzésekhez képest, de játékban meg sem közelítettük azt a teljesítményt, amit a horvátok ellen az első félidőben láttam a csapattól. Három mérkőzést játszottunk az elmúlt napokban, és sajnos mindegyiken hiányzott egy-egy fontos összetevő a játékunkból, így pedig nem lehet eredményesen futballozni. Kiütköztek a hiányosságaink, van miben előrelépnünk a tétmérkőzésekig hátralévő időszakban – mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.