A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es válogatott spanyolországi edzőtáborozása első felkészülési mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett a skótoktól, vasárnap pedig az angolokkal mérkőzött meg – írja az mlsz.hu.

Preisinger Sándor három belső védős rendszerben küldte pályára csapatát, amely a várakozásoknak megfelelően javarészt védekezett, míg a roppant gyors, dinamikus, fizikálisan erős játékosokkal felálló angolok igyekeztek folyamatos nyomás alatt tartani a kapunkat. A magyar védelem kitűnően állta a sarat, szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk, és bár ellenfelünk két-három nagy helyzetet kialakított a kapunk előtt, gólt nem tudott szerezni.

A fordulás után is az angolok játszottak fölényben, de egy-két lehetőség a mieink előtt is adódott, gól azonban ezekből sem született. Az eredmény a lefújásig nem változott, gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

– Gratulálok a játékosoknak, mert férfias küzdelemben, végig keményen futballozva, szervezetten védekezve sikerült döntetlent játszani a roppant erős angol csapat ellen. Fizikálisan, gyorsaságban, dinamikában óriási fölényben volt az ellenfél, míg mi taktikailag, fegyelmezettségben nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, ezzel tudtuk megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben. Egy-két lehetőségünk volt ugyan a mérkőzésen, de ez a találkozó leginkább a védekezésről szólt, és ebben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak az elmúlt egy hétben, most már tisztán látszik, kik azok a játékosok, akik a legtöbb segítséget jelenthetik majd a márciusi Eb-elitkörben – mondta a mérkőzés után Preisinger Sándor.

Anglia-Magyarország 0–0
Magyarország: Megyeri Gábor – Hosszú Zétény, Dávid Zoltán, Horváth Milán, Balogh Botond, Orosz Donát – Komáromi György (Molnár Rajmund, 89.), Posztobányi Patrik (Sipos Gábor, 86.), Kosznovszky Márk, Zuigeber Ákos (Tóth Borisz, 46.) – László Dávid