Ahogyan arról péntek este beszámoltunk,  a felnőtt válogatott után az U21-es nemzeti csapat is háromgólos vereséget szenvedett Horvátországtól a zalaegerszegi felkészülési mérkőzésen.

Az első félidőben még jól tartotta magát Gera Zoltán szövetségi edző együttese, a szünetre 1-1-es döntetlennél mehettek a felek, ám a második játékrészben fölénk kerekedtek a horvátok és sima, 4-1-es győzelmet arattak. A lefújást követően Gera az M4 Sport kamerája előtt értékelte a látottakat.

– Nem erre készültünk, azt gondoltuk, talán tudunk egy szintet előrelépni, de be kell valljam őszintén, még mindig keresem a legmegfelelőbb játékosokat a posztokra. Még mindig egy építkező fázisban vagyunk, de most már egyre gyorsabban meg kell találni a legmegfelelőbb játékosokat. Nem adhatjuk fel, megyünk tovább, kijavítjuk a hibákat és össze kell szedni magunkat a következő mérkőzésre, mást nem tehetünk. A második félidőben az első adandó alkalommal gólt kaptunk, elég könnyen. Jobban kell zárni, jobban kell figyelni védekezésben, ennyi teret, ennyi lehetőséget nem szabad hagyni az ellenfélnek. A horvát csapat megmutatta, hogy képzett, jó játékosok alkotják a keretét, de minket ez egyáltalán nem vigasztal. Sajnálom a fiúkat, össze kell szedni magunkat és menni kell tovább – mondta a korábbi kiváló középpályás.

Gera zárásként hozzátette, két új játékos is játszott a védelemben Varjas Zoltán és Majnovics Martin személyében, ezért az összeszokottság még nem volt teljesen jó, de ettől függetlenül nem szabad négy gólt kapni hazai pályán. Az U21-es magyar válogatott legközelebb kedden, Celjében lép pályára a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzésen.