– Amikor tíz éve a torna mellé álltunk, az volt a célunk, hogy olyan hagyományt teremtsünk, amely méltó Puskás Ferenc emlékéhez, a Suzukihoz, és az akadémiához. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, s igazi elit rangra nőtte ki magát Európában – hangsúlyozta Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese. Hozzáfűzte: idén is itt lesznek a kupa tradicionális résztvevői, a Puskás Ferenchez köthető csapatok, vagyis a Puskás Akadémia, a Bp. Honvéd, a Real Madrid, a Panathinaikos, valamint a tavaly csatlakozott Bayern München és a Sporting Lisboa.

Czinkon Szabolcs, a PFLA U17-es csapatának mestere azt emelte ki, hogy most olyan fuballkultúrák ellen is játszhatnak, amelyek ellen még nem próbálhattuk ki magukat.

– Boldogok lennénk, ha történelmet írhatnánk – utalt arra, hogy az elmúlt 10 évben a házigazda Puskás Akadémiának még egyszer sem sikerült elhódítania a kupát, de az edző szerint ennek terhe nem nyomja a játékosai vállát.

Az A csoportba a Puskás Akadémia, a Flamengo, a Panathinaikos és a Bayern München, a B-be pedig a Bp. Honvéd, a Genk, a Sporting és a Real Madrid került.

A torna május 17-én 12.30-kor a Flamengo-Puskás mérkőzéssel kezdődik, a döntőt pedig május 21-én, Pünkösd hétfőjén 18 órakor játsszák a felcsúti Pancho Arénában.

A Puskás-Suzuki Kupa rekordere a Honvéd, amely eddig ötször nyerte el a trófeát, tavaly a Real Madrid diadalmaskodott. (MTI nyomán)