A több mint 40 milliós szurkolótáborral rendelkező brazil óriásklub, a Flamengo idén első dél-amerikai alakulatként vett részt a Puskás–Suzuki-kupán. A rióiak első nekifutásra a harmadik helyen végeztek, ám szándékaik szerint egy év múlva visszatérnek, hogy megnyerjék a trófeát.

A magyar légiós gólja is okozta a Puskás Akadémia vesztét a döntőben

Erről szól a megállapodás

Mauricio Roberto Gomes de Mattos, a brazil klub alelnöke értékelte a tornát és a két klub tervezett jövőbeni együttműködéséről is beszélt.

Kiváló torna volt, a szervezés minősége és a helyszín is egyszerűen lenyűgözött mindnyájunkat, nagyszerű érzésekkel távozom innen – köszönöm mindenkinek, hogy ilyen fantasztikus élményekkel gazdagodhattunk. Nagyon várjuk, hogy megkapjuk a meghívást a következő tornára, és ha Isten is úgy akarja, jövőre aranyéremmel térhetünk haza.

Azon dolgozunk, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a Puskás Akadémiával, olyan kooperációt szeretnénk létrehozni, amely mind az önök intézményének, mind a Flamengónak komoly előnyökkel járhat. Ma állapodtunk meg egy együttműködési szándéknyilatkozat kidolgozásáról, valamint azt tervezzük, hogy létrehozunk egy csereprogramot, amelynek keretében az akadémia fiataljai tapasztalatokat szerezhetnek nálunk, megismerkedhetnek a mi módszereinkkel, illetve a mi sportolóink is eljöhetnek ide, a Puskás Akadémiára

– mondta a pfla.hu-nak.

Örömmel tölt el, hogy mi vagyunk az első olyan klub Európában, amellyel a Flamengo ilyen szoros kapcsolatot kíván kialakítani – fogalmazott a felcsúti akadémia főigazgatója, Takács Mihály. – A nagyköveti szintű visszajelzés alapján a Puskás–Suzuki-kupa igen magas hírértékkel bírt Brazíliában, s a többi résztvevő klub képviselői és vezetői is egyetértenek abban, hogy a torna világszínvonalú eseménnyé nőtte ki magát.