I. félidő:

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, többször veszélyeztettek Preisinger Sándor szövetségi edző tanítványai, s ennek kis híján meg is lett az eredménye: a 12. percben Kosznovszky futott el a jobb oldalon, középre adott, ahol Bekker továbbította a labdát Németh felé, aki pár méterről fölé fejelt. Kilenc perccel később szinte a semmiből helyzetbe kerültek a belgák – egy szöglet után Landu lövése találta telibe a felső lécet. A lendületben maradó belgák ezután átvették az irányítást, és a 39. percben Nizet 18 méterről elvégzett szabadrúgása után ismét a kapufát találták el. A félidő végén Komáromi esett el egy védő szorításában gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a lengyel játékvezető továbbot intett – így 0-0-al mentek pihenni a felek.

II. félidő:

Fordulás után ismét a magyarok ragadták magukhoz a kezdeményezést, sőt helyzetbe is kerültek – Zuigeber szabadrúgása után Kata lövését védte a belga kapus. Az 56. percben vezetést szereztek a belgák: George bal oldali beadása után Persyn továbbította a labdát Kaluikához, aki közelről volt eredményes (1-0). A kapott gól nem törte meg a mieinket: előbb Kosznovszky lövését védte Vandevoordt, majd a 61. percben már tehetetlen volt: Bekker bal oldali ívelése után Komáromi 8 méterről a bal alsóba csúsztatott (1-1). Folytatásban mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, a 83. percben például Hegyi Krisztián védett hatalmasat Persyn lövése után.

A rendes játékidő végül döntetlennel zárult, így azonnal következett a tizenegyespárbaj, ahol a magyar válogatott bizonyult jobbnak, 5-4-re nyertünk a belgák ellen, így ott leszünk az októberi, brazíliai világbajnokságon! A mindent eldöntő büntetőt az MTK tehetsége, Zuigeber Ákos lőtte a kapuba.

U17-es Európa-bajnokság, az 5. helyért:

Magyarország – Belgium 1-1 (Komáromi 61., ill. Kaluika 56.) – 11-esekkel: 5-4

Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay 94.) Balogh, Horváth, Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh (Molnár 82.)

Belgium: Vandevoordt – Persyn, Landu, Sardella, Nizet – George (De Wolf 60.), Asoma, El Hadj (Baeten 82.) – Kalulika (Muzambo 92.), Engolo, Doku

Magyar megőrülés és a Himnusz az U17-es válogatott vb-kijutása után – videó

csakfoci.hu

Brazília JÖVÜNK! :flag-hu::flag-br: