Kedden kerültek kisorsolásra az ifi Bajnokok Ligája (UEFA Ifjúsági Liga) bajnoki ágának 1. körös párharcai, ahol az MTK Budapest U19-es csapata képviseli Magyarországot. A fővárosiak a bosnyák HŠK Zrinjski együttesével találkoznak majd az első körben – írja az mtkbudapest.hu.

Az 1. kör mérkőzéseinek oda- és visszavágói október 2-án és 23-án lesznek, az MTK kezd odahaza.

Eldőlt az is, hogy továbbjutás esetén a 2. körben az Elfsborg-Midtjylland párharc győztesével játszana Pölöskei Gábor csapata, annak a körnek a játéknapjai november 6. és 27.

– Egyelőre nehéz részletesebben értékelni a sorsolást, mert mélyebben még nem ismerjük az ellenfelünket. Most viszont el is kezdődik az ellenfél feltérképezése, szerencsére van időnk felkészülni. Ezen a szinten mindegy egyébként, hogy kivel játszunk, komoly kihívás lesz, de mellette óriási élmény a játékosoknak. Viccesen mondhatom, hogy nyáron jártam egyébként Boszniában, Mostarban, igaz akkor turistaként csak a hidat néztem meg, a csapat megtekintésére nem volt lehetőségem, így utólag ezt már kicsit bánom. Ami biztos, hogy kemény, fizikális stílusra kell készülnünk, nehéz mérkőzések várnak ránk, de mi is komolyan vesszük a sorozatot – mondta a sorsolás után Pölöskei Gábor az MTK Budapest hivatalos oldalának.