Döntés született annak a 41 éves tanárnak az ügyében, aki a vád szerint a Budapest Honvéd utánpótlását adó Magyar Futballakadémián a növendékei közül többeket szexuálisan zaklatott.

Még a csakfoci.hu számolt be elsőként arról a kínos ügyről 2017-ben, hogy szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás folyik egy olyan személy ellen, aki a Magyar Futball Akadémiánál szerződésben álló tanintézmény vezető tanárként rendszeresen oktatta az MFA növendékeit is. Az ügyben tanúként az akadémia játékosait és munkatársait is megkereste a rendőrség. Az incidens 2017 januárjában történt, az ügyészség pedig annak az évnek a végén emelt vádat.

A honvedfc.hu beszámolója szerint mostanra született meg az ítélet:

a bíróság a férfit 4 év 3 hónap letöltendő börtönbüntetés és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott fellebbezést nyújtott be.

“Az elítélt tanár óraadóként a Magyar Futball Akadémia diákjait is oktatta, akikkel szemben veszélyeztetést követett el. Miután kiderült, hogy mit tett a tanár, a klubunk jogi útra terelte az ügyet, amelynek során a zaklatásnak kitett diákoknak minden jogi segítséget megadott. A tanár azonnali hatállyal távozott az akadémiáról. Klubunk határozottan elítéli a történteket és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő” – teszi hozzá a klubhonlap.