Az mlsz.hu beszámolója szerint a magyar U16-os válogatott szakmai stábja nem volt könnyű helyzetben az osztrákok elleni meccs(ek) előtt, egy csapatra való játékost kellett nélkülöznie a heti összetartáson sérülések, valamint a külföldi tornán résztvevő Puskás Akadémia-játékosok távolléte miatt. Az alapemberek hiányát megérezte a csapat, az osztrákok teljesen megérdemelt győzelmet arattak (0-5).

Az osztrákok jobbak voltak, gyorsabb, dinamikusabb futballt játszottak, a csapatunk nem bírta el a sok alapember hiányát. A játékosok megtették, amit tudtak, de sebességben és alapképességekben is jobb volt osztrák válogatott, akkora különbség viszont nem volt a két fél között, mint amit az eredmény mutat. Keserű tapasztalat volt a mai, de megpróbáljuk összeszedni magunkat, és csütörtökön javítani – nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Ausztria 0-5 (0-2)
Magyarország: Hegyi Krisztián – Wágenhoffer Márton (Horváth Milán, 71.), Ilyonbor Patrik (Vita Dániel, 52.), Török Kevin, Bekker Roland (Bischoff Marcell, 71.) – Godányi Patrik (Casiadi Soma, 41.), Kosznovszky Márk – Zuigéber Ákos (Csányi Ádám, 71.), Kata Mihály (Major Sámuel, 41.), László Dávid (Szalay Szabolcs, 41.) – Németh András (Mester Csaba, 41.)