U21-es válogatottunk hétfő óta készül együtt Telkiben soron következő két felkészülési mérkőzésére. Egy nappal A-válogatottunk horvátországi Eb-selejtezője után, pénteken 20.00 órakor a ZTE Arénában a két ország U21-es csapatai is összemérik erejüket, jövő kedden pedig a 2021-es U21-es Eb két házigazdája játszik egymással Celjében, vagyis szlovén-magyar találkozót rendeznek.

Gera Zoltán szövetségi edző egyik mérkőzésen sem számíthat a sérüléssel bajlódó Kovácsréti Márk játékára, a kisvárdai támadó ezért hazautazott az edzőtáborból, helyére Szabó Máté és Palincsár Martin kapott meghívót a keretbe. Válogatottunk hétfőtől szerdáig Telkiben készült az előttünk álló mérkőzésekre, de csütörtökön délután már a meccs helyszínén, a ZTE Arénában edz a csapat.

A horvátok erős kerettel érkeznek Zalaegerszegre, legértékesebb játékosaik közül négyen a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Zagreb labdarúgói, de érdemes kiemelni a CSZKA Moszkvában játszó Kristijan Bistrovicot és a francia Lille csapatában futballozó Domagoj Bradaricot is.

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de mindig az erős riválisok ellen lejátszott összecsapások tapasztalatai segíthetik legjobban egy csapat fejlődését – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Továbbra is az út elején járunk, igyekszünk kialakítani az optimális keretet, ennek érdekében több új játékost is kipróbálunk a soron következő mérkőzéseken. Az elmúlt napokban igyekeztünk kijavítani a szeptemberi mérkőzéseken elkövetett hibáinkat, és erősíteni a futballistákban azokat az alapelveket, amelyekre a játékunk épül. Az edzésmunkával, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, de mindig a mérkőzések mutatják meg, hogy mennyit sikerül előrelépnie a csapatnak.

A zalaegerszegi mérkőzésre szóló jegyek 500 forintba kerülnek.

Az U21-es válogatott októberi programja:

Október 11, 20.00
Magyarország-Horvátország, ZTE Aréna

Október 15., 18.00
Szlovénia-Magyarország, Celje