A franciák 3-2-es legyőzése után a nagygoricai Eb-mérkőzés két hőse, a két gólt szerző Csoboth Kevin és az óriási bravúrokat bemutató Ásványi Balázs nyilatkozott az MLSZ TV-nek a találkozóról.

Csoboth Kevin: – Nagyon jól éreztem magam a pályán és remek dolog, hogy az első mérkőzésen le tudtuk győzni a szerintem a csoportban legerősebb csapatot, a francia válogatottat. Nagyon boldog vagyok, hogy két gólt tudtam szerezni a mérkőzésen, de amiatt méginkább, hogy a csapat egyből egy győzelemmel indított. Egyáltalán nem izgultam, főleg akkor, amikor megrúgtuk a harmadik gólunkat,

igaz, hogy a franciák uralták az egész mérkőzést, de nem lepődtünk meg, tudtuk, hogy szeretnek dominálni a pályán,

így a kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Ez be is jött, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

 

Ásványi Balázs: – Már a mérkőzés előtt is azt éreztük, hogy nagyon nehéz lesz, de emellett a csapat gyakran összeült beszélgetni az edzők és stábtagok nélkül, és ott is arra jutottunk, hogy nincs rajtunk semmiféle nyomás, hogy meg kell mutatnunk az országnak, hogy képesek vagyunk legyőzni Franciaországot.

Hittünk magunkban, jobban akartuk ezt a győzelmet, mint ők.

Csak a lefújás után éreztem azt igazán, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, az a 35 vagy 37 – nem is tudom már mennyi – perc, amíg vezettünk a találkozón, életem leghosszabb 35-37 perce volt, minden pillanatban oda kellett figyelni, mindenkinek oda kellett tennie a maximumot, hogy ez a 3-2-es győzelem kiforrja magát. Ez volt az álmom, hogy egyszer magyar címeres mezben egy világeseményen vehessek részt kezdőkapusként, szerencsére ez a mai nappal valóra vált, és egy európai topválogatottat le is tudtunk győzni.