I. félidő

A magyar U19-es válogatott az Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Ujvárosi – Csonka, Bokros, Szoboszlai – Torvund, Schön, Timári kezdővel lépett pályára az osztrákok ellen a Telkiben megrendezett Eb-selejtezőn.

A találkozó 8. percében helyzetet alakítottunk ki, hiszen Schön baloldali beadása után Torvundról alig pattant a kapu mellé a labda.

A 11. percben az osztrákok is helyzettel jelentkeztek, Wunsch centerezését fülelte le Csóka, majd két perccel később hidegzuhany érte a fiataljainkat: Schulzbacher háromszögelt ügyesen a jobb oldalon, majd az alapvonalról élesen középre adott és az érkező Anselm a kapuba tessékelte a labdát (0-1).

A 20. perchez közeledve a mieink kis híján összehozták az osztrákok második gólját, de szerencsére sikerült menteni a gólra törő Bacher elől. A 21. percben egy rossz osztrák hazaadás után a vendégek kapusa, Jenciragic hibázott hatalmasat: Torvund elé passzolta a labdát, aki nem hibázott és egyenlített (1-1).

Az első félidőhöz közeledve a magyarok részéről Szoboszlai veszélyeztetett, de a vendégek jól állták a sarat, valamint Schmid szabadrúgását vágták ki a mieink. A 44. percben kényszerűségből változtatni kényszerült Németh Antal szövetségi edző. Az egyenlítő gól szerzője, Torvund sérült meg egy vétlen szituációban, helyette Bencze állt be, és mivel nem volt több helyzet, így 1-1-el mentek pihenni a csapatok.

Torvund gólja, hatalmas kapusbaki után!

II. félidő

A második játékrészt aktívan kezdték az osztrákok, de a védelmünk remekül zárt. Okosan őriztük az eredményt, feleslegesen nem kockáztattunk. A végén megnyertük a meccset: Bencze adott középre, Timári pedig négy méterről a hálóba lőtt, így csoportelsőként léptünk tovább.

Németh Antal csapata bejutott az elitkörbe, ahonnan kvalifikálhatja magát az Európa-bajnokságra, amelyet 2019. július 7-20. között rendeznek Örményországban.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 7 pont
2. Szlovénia 4
3. Ausztria 2
4. Koszovó 2

Magyarország-Ausztria 2-1 (Torvund 21., Timári 93,  ill. Anselm 13.)

Magyarország: Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Ujvárosi – Csonka (Szendrei, 61.), Bokros, Szoboszlai – Torvund (Bencze, 45.), Schön (Molnár, 92.), Timári

Ausztria: Jenciragic – Sulzbacher, Klarer, Wallquist, Trummer – Bacher – Schmid, Aiwu, Schuster, Wunsch – Anselm

Elitkörben az U19: “A magyar labdarúgás mai helyzetében komoly eredmény”